Sy en sej stofkurv
Foto: Denis Dytmen
BoligLiv

Sy en sej stofkurv

Sy en sej stofkurv

Er du træt af legetøj, der ligger permanent og flyder i stuen og børneværelset? Så se her, hvordan du syr en opbevaringskurv, der både er rummelig og cool.

Af Lisa Grue 05.jan.2016 LivsstilDu skal bruge:
150 cm hvid teltdug (fra Stof 2000)
Hvid sytråd
Sort kantbånd, 4 cm bredt, 150 cm langt (fra Stof 2000)
Blyant
Saks
Mønsterpapir
Knappenåle
Symaskine

Se mønsteret til stofposen her

Sådan gør du:

1. Vask stoffet, og lad det tørre.

2.
Find mønsteret på her, eller download det på lisagrue.bigcartel.com (under ‘free downloads’).

3.
Læg et stykke mønsterpapir dobbelt. Overfør mønsteret til mønsterpapiret. Den stiplede linje skal ligge langs mønsterpapirets foldede kant. Klip ud, og fold papiret ud til en halvcirkel. (A)

4.
Fold stoffet dobbelt, læg halvcirkel-mønsteret til fold, og klip 1 stk. bund ud med 1 cm sømrum hele vejen rundt. Gentag, så du har 2 stk. bunde. (B)

5.
Tegn et rektangel på 42,5 x 124 cm op på mønsterpapir – det er kurvens side. Klip mønsteret ud. Fold stoffet dobbelt, læg mønsteret på, og klip 2 sidestykker ud med 1 cm sømrum på alle sider.

6.
Tegn et stykke til håndtag på 14 x 8 cm op på mønsterpapir, og klip det ud. Fold stoffet dobbelt, læg det lille mønster på, og klip 2 stk. stof ud med 1 cm sømrum på alle sider.

7.
Læg de korte ender på det ene sidestykke sammen ret mod ret med knappenåle. Sy sammen, så stoffet danner en cylinder. Gentag med det andet sidestykke.

8.
Sæt de runde bundstykker ret mod ret på hver af de to cylindere med knappenåle. Du kan med fordel starte med at sætte knappenåle på hver kvart og derefter fordele knappenålene. Så forskubber stoffet sig ikke.

Tips: Hvis du har mod på flere sy-udfordringer, så prøv at klippe ensfarvede stofstykker ud til et grafisk mønster, som du kan applikere på kurven. Stryg stykkerne på kurven med vlieseline, og zigzag rundt i kanten med helt tætte sting.Sådan gør du:


9. Sy bundene fast på cylinderne.

10.
Sæt den ene cylinder ned i den anden, så stoffet ligger vrang mod vrang.

11.
Fold den øverste kant ca. 1 cm ned på hver cylinder, så de ligger ret mod ret, og så kanterne flugter.

12.
Sæt kanterne sammen med knappenåle. Du kan med fordel starte med at sætte knappenåle på hver kvart og derefter fordele knappenålene, så stykkerne ikke forskubber sig. Sy kanterne sammen.

13.
Sæt det sorte kantbånd fast med knappenåle på ydersiden af kurven øverst. Sy det fast.

14.
Zigzag kanterne på de små stykker til håndtaget. Buk kanterne 1 cm om til vrangen på alle sider. Sy stykkerne sammen vrang mod vrang med en stikning langs de lange sider.

15.
Fæstn håndtaget på kurven med knappenåle. Sy det fast langs de korte sider.

Tips: Får du lyst til at sy flere kurve, så sy forskelligt farvede bånd på hver kurv. Så er det nemt for dit barn at skelne den ene kurv fra den anden, når det skal lede efter yndlingsbamsen.Henter...