Sydsjælland er for hele familien
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Klintholm Gods Lake Apartments, Sørup Herregaard, Museum Sydøstdanmark, Næstved Storcenter, Restaurant Babette & Rønnebæksholm

Sydsjælland er for hele familien

Er du til lækker mad, imponerende natur og sjove oplevelser sammen med familien, så er Sydsjælland den perfekte destination.

Her er både topgastronomi fra anerkendte kokke, spændende underholdning for børnene og shopping for de modebevidste – alt sammen pakket ind i Sydsjællands frodige bakker og Møns kæmpemæssige kridtklinter ud mod Østersøen.

Vi har her samlet en række spændende, sjove og skønne oplevelser på det smukke Sydsjælland.

Send børnene på ”ghost hunt” i Vordingborg
museum.jpgDanmarks Borgcenter i Vordingborg byder på timevis af underholdning for hele familien. Her bliver historien om middelalderen støvet af og vækket til live. 

På det store open air-museum kan I besøge det berømte Gåsetårn fra 1360'erne og gå ned i dybet i den moderne udstillingsbygning, tegnet af det prisbelønnede arkitektfirma Lundgaard og Tranberg. Det er nærmest som at gå ned i en underjordisk borg. 

I får hver en iPad, fyldt med spændende fortællinger, og børnene er vilde med de interaktive spil Ghost Hunt og Mysteriet om Dannebrog, som bringer dem vidt omkring i Borgterrænet. Husk madpakken, eller nyd frokosten på Restaurant Atterdag. En skøn dag for hele familien venter.

Bo midt i Møns smukke naturklintholm2.jpgPå Møn er der blevet bygget et hotel, som falder flot ind i det enestående landskab med sø og skov helt tæt beliggende ved Møns Klint. Værelserne er indrettet med dansk design og naturen som inspiration.

Det nye godsejerpar på Klintholm Gods har i mange år arbejdet med deres store drøm om at udfylde de meget smukke rammer, som forhaven til Møns Klint rummer.

Resultatet er blevet 8 hotellejligheder med en udsigt, som er smuk og storslået i al sin enkelhed midt i naturen.

Restauranten på hotellet arbejder med lokale produkter fra godsets egne jorde og resten af Møn, og der bliver brugt urter, blomster og andet grønt fra den omkringliggende natur.

Hold pause fra hverdagen med afslapning og forkælelsesorupherregaard.jpgHotel Sørup Herregaard – til den store fest, bryllup, fødselsdag – eller bare til en afslappende pause i hverdagen.

De smukke omgivelser på Sørup Herregaard danner ofte rammen om det romantiske bryllup eller den særlige fest. 

I kan også bare tage en pause fra hverdagen og slappe helt af i det 29 grader varme saltvandsbassin, gå i sauna eller nyde vandreture i den charmerende park, mens I bor i et af de 102 hyggelige herregårdsværelser.

Restaurant Svanesøen forkæler jer med både god mad, vin og solnedgang over søen.

Tag et par veninder med og lad roen og hyggen fylde jer med ny energi!

Uanset om I er til Fest & Selskab eller Weekend & Miniferie bør I besøge Hotel Sørup Herregaard.

Shopping for hele familiennastvedstorcenter.jpgNæstved Storcenter – Sydsjællands største shoppingcenter

En shoppetur med inspiration til de nyeste trends og tendenser, gode spisesteder og plads til alt fra de studerende og vennerne til familieturen med børnene.

I Næstved Storcenter finder du alt under et tag og i en plan med over 70 butikker til hele familien, Bilka Hypermarked og 2.000 gratis parkeringspladser uden tidsbegrænsning.

I shoppingcenteret kan du desuden tilmelde dig et fordelsprogram, hvor du kan optjene klip og få 250,- retur, når du handler i Næstved Storcenter.

Jordnær gastronomi fra prisvindende kokkebabette.jpgEn gastronomisk perle på Sydsjælland

I udkanten af Vordingborg på en bakketop med udsigt over Gåsetårnet og Storstrømmen ligger Restaurant Babette, som siden 1991 har sat gæstgiveriet og gastronomien på landkortet, og det i en grad, så restauranten igen i 2017 blev Årets Restaurant.

Babette er i dag en af landets førende restauranter med prisvindende kokke og tjenere på stribe, og restauranten har formået at kombinere høj kvalitet og topgastronomi med jordnært og vedkommende gæstgiveri. 

Restauranten byder på gode oplevelser i restauranten og også gerne ud af huset – Babette er kendt som en af landets mest erfarne, når det handler om at afvikle selskaber. Babette er værd at rejse efter, synes anmelderne, så velkommen til… 

Besøg Grundtvigs pavillon på RønnebæksholmRonnebaksholm_anonce.jpgSmuk sommerudstilling på Rønnebæksholm

Rønnebæksholm viser fra 29. juni – 22. september udstillingen 'Upåagtet – Emily Gernild & Christine Swane'. Udstillingen kredser om, hvordan de to kunstnere beriger og udfordrer hinanden på tværs af mere end et århundrede - i kraft af deres ligheder og forskelligheder. 

Rønnebæksholm har også en skøn café, hvor man kan nyde en dejlig frokost, kaffe og/eller kage.

I kan også slentre en tur igennem Rønnebæksholms park og udforske ’Venligheden’, en pavillon, som Rønnebæksholms ejer Marie Toft lod opføre til sin mand N.F.S. Grundtvig i 1850’erne. 

Gå på opdagelse i Rønnebæksholms 6.000 m2 store Herregårdshave, en køkkenhave anlagt efter fransk model.

Rønnebæksholm har åbent tors-søn kl. 12-17. Parken og Herregårdshaven har åbent alle dage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide