Sys Bjerre om sin krop
Foto: Helle Moos Sys Bjerre har brugt lang tid på at hade sin krop.

Sys Bjerre om sin krop

Sys Bjerre ”straffede” sin krop i jagten på at blive tynd

Det er først for nyligt, at den 31-årige sangerinde har sluttet fred med sin krop.

”Går i seng nu og har i sinde at vågne op som nyt, forbedret menneske: Frisk og sund. Slut med at være det fede, svede barn. Vil være sund og derved tabe 7 kg!!!”

Sådan skrev 18-årige Sys Bjerre i sin dagbog den 9. september 2003.

– Der er fandeme meget af præcis det her i mine dagbøger. Jeg kan slet ikke tælle, hvor mange gange jeg har villet tabe tre kg, fem kg, syv kg, og jeg var virkelig selvstraffende, da jeg var yngre, siger Sys Bjerre i det nye ALT for damerne, der er på gaden torsdag den 31. august.

Her ser hun tilbage på flere uddrag fra sine dagbøger gennem tiden og husker, hvordan hun som ung nærmest førte krig mod sin krop.

– Flere steder i bøgerne har jeg skrevet om, at jeg ikke måtte spise noget, og min veninde og jeg havde engang en hel sommer, hvor det var ”os mod kroppen”, som vi sagde. Vi så virkelig kroppen som vores fjende, og hvis den ikke gad makke ret, skulle den bare straffes – enten ved overdreven træning, ved at blive sultet eller ved at få sindssygt meget usund mad, siger hun.

– Jeg tænkte, at hvis bare jeg blev tynd, så ville alt andet også ordne sig. Så ville alt tøj sidde pænt, alle mennesker ville kunne lide mig, og alting ville blive lettere. Men jeg elskede mad, så det lykkedes mig aldrig rigtig at tabe mig. I stedet brugte jeg bare rigtig lang tid på at hade min krop, og jeg har pisket mig selv hele livet, fordi jeg var sikker på, at jeg ikke var god nok, som jeg var. Det er jo super deprimerende at tænke tilbage på nu, for når jeg ser billeder af mig selv fra dengang, er det tydeligt, at jeg aldrig nogensinde har været i nærheden af at være tyk. Overhovedet. Det var 100 procent noget, der foregik oppe i mit hoved.

– Nu er jeg 31, og det er faktisk først for relativt nyligt, at jeg har sluttet fred med min krop. Så det har været en lang rejse! Men jeg er simpelthen så glad for, at jeg er nået dertil, hvor jeg ikke længere føler, at jeg skal tvinge mig selv ind i et træningscenter. For det er jo ikke sjovt! Den tid, vi har på jorden, er fucking begrænset – skulle jeg virkelig bruge den på at stå på et løbebånd? Nej tak. Man behøver ikke at ligne en model for at være god nok. Det har jeg efterhånden lært, og jeg har indset, at min krop er min ven. Det lyder så dumt, men det er rigtigt. Kroppen vil en det bedste, og det er vigtigt, at man tager sig tid til at lytte til den.

Læs resten af det store interview med Sys Bjerre i det nye nummer af ALT for damerne, der er på gaden torsdag den 31. august. Her ser Sys Bjerre tilbage på flere uddrag fra sine dagbøger og husker blandt andet tilbage på gamle forelskelser og forvirrende perioder i sit liv.

Sys Bjerre, 31

Sanger og sangskriver.

Bor i øjeblikket hos sine forældre i sit barndomshjem i Vanløse.

Udkommer med ny musik til efteråret, hvor hun også tager med koncert-konceptet HUN SOLO på tour i hele Danmark.

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Kroppen og Kropsidealer