5 ting, du skal vide, om den 15-årige tennisstjerne Cori ”Coco” Gauff
Foto: Getty Cori "Coco" Gauff er født den 13. marts 2004. Med sine kun 15 år har hun for nyligt besejret sit store idol, 39-årige Venus Williams, ved Wimbledon.

5 ting, du skal vide, om den 15-årige tennisstjerne Cori ”Coco” Gauff

Der er god grund til at holde øje med den unge tennisspiller, som bliver spået en karriere af de HELT store.

Hænderne fløj ned over ansigtet, og derefter kom tårerne.

Sådan var reaktionen, da den kun 15-årige tennisstjerne Cori ”Coco” Gauff besejrede et af sine største tennisidoler – den 39-årige Venus Williams – i første runde af den prestigefulde engelske Wimbledon-turnering tidligere på ugen.

Siden da har kommentatorer og tenniseksperter haft travlt med at udnævne hende som en af vor tids helt store tennisspillere.

”Hvis ikke hun er nummer ét i verden, inden hun bliver 20 år, vil jeg være i chok”, udtalte det amerikanske tennisikon John McEnroe, som selv har vundet syv grand slam-turneringer, efter kampen.

Men hvem er hun egentlig, hende Cori ”Coco” Gauff?

Her er 5 ting, du skal vide om hende.

1. Hun har selvtilliden og talentet i orden 

Hun er den yngste siden 1991 til at vinde den første runde af kvindernes singlespil ved Wimbledon. Her slog hun Venus Williams 6-4, 6-4. Efter kampen udtalte hun, at hun ikke var overrasket over at vinde, fordi hendes far har sagt, at hun kunne gøre det, siden hun var otte år gammel. ”Jeg vil være den største” har hun – måske inspireret af Muhammad Ali – også udtalt om sit eget tennisspil. Og hun har ikke lagt skjul på, at målet er at vinde hele Wimbledon.

2. Hun er vokset op med en sportsfamilie

Cori Gauff begyndte allerede at spille tennis som 7-årig og er blevet trænet af sin far, Corey, siden hun var helt lille. Hendes far har selv spillet basketball og hendes mor er tidligere gymnast, så hun kommer i den grad fra en familie med sportsbaggrund. Som 10-årig blev hun spottet af træner Patrick Mouratoglou, som også træner Serena Williams, og som har rost den unge Gauff for hendes store konkurrencegen. Som 13-årig kom Gauff i finalen til US Open for juniorer - som den yngste nogensinde - og året efter vandt hun French Open for juniorer som 14-årig. 

3. Hun kom med på et wildcard

Gauff kom faktisk med til Wimbledon på et wildcard, for med sin plads nr. 313 på verdensranglisten var hun ikke selvskrevet. Hun klarede dog sine tre kvalifikationskampe og blev dermed den yngste kvinde nogensinde til at kvalificere sig til Wimbledon. 

4. Hun beder bøn før hver kamp 

Religion betyder tilsyneladende også meget for Cori "Coco" Gauff, der bad en bøn til Gud efter kampen mod Venus Williams. "Før hver eneste kamp, siden jeg var otte år gammel, har min far og jeg bedt sammen (…) Vi beder ikke rigtig for at vinde, bare for mig og min konkurrents velbefindende. Efter kampen takkede jeg bare Gud for muligheden”, har hun udtalt ifølge New York Times.

 5. Hun er stor fan af Williams-søstrene

Hun er født i Atlanta, USA, og har længe været stor fan af sine amerikanske tennis-kolleger Venus og Serena Williams. Efter at have vundet kampen mod Venus Williams takkede Gauff hende for alt det, hun har gjort for tennissporten og sagde senere i et interview, at Venus ”spillede fantastisk” og altid var ”super sød”. Venus Williams var dog selv meget utilfreds med sit spil, men lagde ikke skjul på, at unge Gauff har en stor tenniskarriere foran sig: ”The sky is the limit”, sagde hun om fremtiden for sin unge rival. 

Kilder: CNN, Wimbledon, BBC, ESPN, Eurosport.com, Standard.co.uk,Metro.co.uk, New York Times, Time.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte