They made it: 6 iværksættere, der gik hele vejen

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Artig Studio, Cathrine Yoga, Danmarks Dufte, Mai Jacobsen Cph, Mumutane & SHOKOCHOK.

They made it: 6 iværksættere, der gik hele vejen

Har du en lille iværksætter gemt i maven? Her kan du blive inspireret af andre, som er gået vejen og er sprunget ud med deres drøm. Det gælder alt fra skabelsen af tørklæder med kunstprint til yogauniverser, duftlaboratorier og chokoladekurser. Her er 6 iværksættere, du skal kende!

Måske du har prøvet det; at sidde en sen eftermiddagstime, mens en drøm har taget fat i dig. En god idé, som bliver ved at vokse og summe i dit hoved, og som du bliver nødt til at underholde alle dine venner med, når du ser dem. En iværksætterdrøm du bare ikke kan slippe!

Det samme gælder for de 6 iværksættere herunder, som er lykkedes med at gøre deres forretning til en succes. Herunder kan du dykke ned i flere spændende iværksætteruniverser, der alle har det samme tilfælles: Det hele begyndte med en god idé!

Artig Studio -  Silkekjoler og tørklæder med kunstprint

Cathrine Yoga -  Styrk din krop, dit sind og din sjæl!

Danmarks Dufte - Et duftparadis inspireret af dansk natur

Mai Jacobsen Cph - Håndlavede tasker i centrum

Mumutane - Puder med grafisk udtryk og god samvittighed

SHOKOCHOK - Lykken er chokolade!

Art: Silkekjoler og tørklæder med kunstprint

En lyngmark, vilde stedmoderblomster, hortensiaer fra haven eller fyrretræer fra den jyske vestkyst. Det er blot nogle af de elementer, du kan finde som smukke print på silkekjoler og accessories hos Artig Studio.

Bag universet står kunstner, designer og skrædder Kamilla Falkenberg, som er kendt for at fange naturens stemninger, strukturer, farver og former i sine kunstværker. Hun skaber unikke tekstilprint med dragende farver og motiver på luksuriøse tekstiler.

Der bliver lagt den største kærlighed og håndværksmæssige stolthed, i hver eneste silkekjole og accessory fra Artig Studio, der alt sammen bliver skabt lokalt i eget studie i hjertet af Odense.

Følg Artig Studio på Instagram, eller besøg webshoppen eller hop direkte til forhandlerlisten for at finde en fysisk butik.

Yoga: Styrk din krop, dit sind og din sjæl!

Drømmer du også om at styrke kroppen med yoga – eller endda tage på en uforglemmelig yogarejse? Cathrine Koefoed er kvinden Danmarks største yogaunivers, Cathrineyoga.dk, som inspirerer over 100.000 månedlige læsere. Med 60.000 følgere på SoMe og +15.000 brugere af Cathrineyoga app’en, er hun blandt Danmarks største og mest anerkendte yogalærere.

Hun er skaberen af Cathrine Yoga Online – en selvkærlig medlemsklub med et evigt voksende yogabibliotek samt af Cathrine Yoga Travel, som er et personligt rejsebureau, der arrangerer anmelderroste yogarejser. Som forfatter er Cathrine netop nu højaktuel med sin bog, Yin Yogabogen, som er et kærligt værktøj til alle, der ønsker at dyrke yoga i egne, trygge rammer. Cathrines mission er simpel; Det skal føles godt at være dig! Namasté.

Duft: Et duftparadis inspireret af dansk natur

Dufte er en ældgammel form for kommunikation. Med direkte adgang til vores sjæl fremkalder de lynhurtigt følelser som glæde og velvære. 

Dufte er nøglen til vores hukommelse. Alt, hvad du elsker ved Danmark, prøver Silke at fange i hendes duftkompositioner hos Danmarks Dufte.

Universet er grundlagt af Silke Pedersen. I 2018 omsatte Silke ideen til realitet . Hun fandt den rigtige partner til at kreere og udvikle sin idé i den danske kosmetikproducent House of Cosmetics (som du helt sikkert kender for e-cooking-produkterne).

Alle produkter hos Danmarks Dufte er inspireret af Danmarks enestående natur og livsstil og udviklet med respekt for naturen. Uforglemmelige dejlige dufte og ren samvittighed.

Fashion: Bæredygtige bæltetasker

Med sine blot to stilsikre taskedesigns, der både passer til hverdag og fest, udfordrer MaiJacobsenCph på 6. år den sæsonbestemte hurtige modeindustri, med omtanke og slow fashion.

 

Designeren, der lægger navn til brandet, Mai Jacobsen, startede i 2017 rejsen som iværksætter. Mai brænder for det gode håndværk og med sine tasker vil hun give forbrugeren et lokalt og bæredygtigt alternativ, til overproduceret fast fashion. 

 

Alle tasker er håndlavet i slidstærke materialer såsom møbelpolstrerstof og upcyclet denim fra bl.a. Røde Kors og bliver produceret på designerens eget værksted i Københavnsområdet. 

 

Følg med i Mai Jacobsens faverige slow fashion univers på Instagram. Taskerne kan bestilles både via profilen på instagram og på webshoppen.

Bolig: Puder med grafisk udtryk og god samvittighed

Kan du også få grå hår af den til tider triste skandinaviske boligindretning? Stifterne af Mumutane designer boligtilbehør med et farverigt, grafisk udtryk i høj kvalitet og tager udfordringen op mod tone-i-tone. Og der er mange der har fået øjnene op for Mumutane! På designmessen, Formland, i august vandt deres pude-serie nemlig 'Product of the Year'.

"Det er ikke en stor investering at købe et par farverige og mønstrede Mumutane-puder, men det skaber en kæmpe forskel i den ensfarvede, klassiske sofa derhjemme - og for andre mennesker ude i verden”, siger Maria Kastrup Lausten, som er én af iværksætterne bag Mumutane.

Pudernes forside er designet af wax print-tekstil, som er købt hos små, lokale tekstilforretninger i Vestafrika. Bagsiden er af overskudstekstil fra danske Kvadrat. Mumutane blev tilmed B Corp-certificeret kort før jul, hvilket betyder, at Mumutane møder de højeste standarder for social ansvarlighed, miljø og transparens. 

Se det store udvalg på deres webshopfølg med i deres iværksætterrejse og bliv inspireret til flere farver og mønstre i boligen via Instagram-profilen her.  

Taste: Lykken er chokolade!

Kan du (heller ikke) få nok af chokolade? SHOKOCHOK er et legende og inspirerende chokoladeunivers, hvor alle kan være med! Kvinderne bag elsker at dele ud af deres chokoladeviden og kreativitet på @shokochokdk samt på deres velbesøgte chokoladekurser. De har udgivet bøger i forlaget SHOKOCHOK, der hjælper dig i mål med kreative, fyldte chokolader og i deres nyeste bog finder du opskrifter på hele 100 smagfulde chokolader.

SHOKOCHOK har udviklet specialdesignede og farverige chokoladegaveæskesæt, som du kan forære dine hjemmelavede chokolader væk i. Disse kan, udover deres bøger og dekorative postkort, købes i deres webshop.

Besøg @shokochokdk og begiv dig trygt i ud chokoladens fantastiske verden!

Se, hvad vi ellers skriver om: Karriere, Samfund og Familieliv