Thomas Skov

Foto: Peter Nørby Thomas Skov om hverdagsknaldet

Thomas Skov

Thomas Skov: "Jeg har aldrig lært at dyrke sex. Og det er godt"

Tv-vært og journalist Thomas Skov Gaardsvig påkræver sig retten til at sige... ingenting... i hvert fald under sex. Her får du hans hyldest til den tavse midtjyske elskertype, som trods manglen på ”dirty talk” ikke desto mindre stadig gør sig umage.

Jeg har aldrig lært at dyrke sex. Og det er godt. For noget af det fascinerende ved sex er, at det er learning by doing. Du kan sagtens læse bøger om det. Du kan få det forklaret. Du kan formentlig også finde en film eller to på nettet, hvor du kan se en mand og en kvinde – og nogen gange endnu flere – dyrke sex, har jeg hørt.

Men det er først, når du selv dyrker sex, du lærer det. Og det kræver mange timers øvelse.

I sportsverdenen taler man om, at man skal øve sig 10.000 timer, inden man bliver rigtig god.

Hvis det samme er tilfældet med sex, har jeg et godt stykke vej igen, inden jeg når verdenseliten, for med samlejer i begyndelsen af min seksuelle karriere på helt ned til 30-40 sekunder, så kan du selv dividere det op i 10.000 timer. Der er et stykke vej endnu.

Men nu jeg er ved sportsflosklerne, kan man sige, at jeg efter snart 15 år som seksuelt aktiv trods alt har fået nogle kilometer i benene... ja, eller et andet organ, og jeg er efterhånden blevet en habil elsker.

Ikke en billig discountelsker fra nederste hylde i Lidl. Og slet ikke en eksklusiv elsker fra en montre i Mad & Vin, men en solid elsker fra en af de midterste hylder i Føtex.

Nu er sex ikke en dagligvare – og slet ikke når man er blevet forældre og af og til prioriterer at bruge sengen til at sove i, men jeg øver mig stadig og lærer stadig nye tricks.

Men uanset hvor meget jeg øver mig, har jeg svært ved at se, at jeg når helt ud i den gråzone, hvor sex og vold og råben og skrigen smelter sammen.

LÆS OGSÅ: Det har 25 års ægteskab lært os om at bevare sexlysten

Jeg har til gode at se og læse Fifty Shades of Grey, men som jeg forstår det, er vi ude i en form for avanceret sex, hvor det nærmest kræver en tømreruddannelse at kunne bygge de her monstrummer, du skal spænde din partner op i. Der er flere grunde til, at jeg ikke giver mig i kast med at bygge sådan et sexaggregat.

For det første har jeg ti tommelfingre, så jeg ville aldrig turde hænge nogen op i den på grund af nedstyrtningsfaren. Samtidig har jeg svært ved at se, at jeg skulle ringe til min lokale snedker og få ham til at bygge den.

For det andet ville jeg være træt af at have brugt timevis på at indkøbe materialer og få skruet den liderlige gabestok sammen, hvis jeg så – af en eller anden grund – er ude i et 40-50 sekunders samleje. Det ville være spild af raw plugs.

Men sidst og ikke mindst, så fornemmer jeg, at der i den her Christian Grey-fikserede tid er en tendens til at man skal være meget verbal i sin seksuelle gøren og laden, og det er her, jeg falder igennem.

Jeg vil ikke afvise, at det er fordi, jeg lagde de første grundsten til mit sexliv i Midtjylland. Mine sten faldt så at sige ned i Midtjylland – og der siger vi ikke så meget. Vi rutter ikke med ordene, heller ikke når vi dyrker sex.

LÆS OGSÅ: "Hvis man har tænkt sig at være sammen hele livet, så gør nogle måneder uden sex jo ikke til eller fra"

Jeg var et stykke oppe i 20'erne, inden jeg oplevede decideret kommunikation under sex.

Det var en frygtelig pinlig episode, hvor den unge kvinde, der havde været så letsindig at lukke mig ind i sin... lejlighed... pludselig begynder at sige mit navn, mens vi er i gang. Første gang studser jeg over det. Da hun siger det anden gang, forstår jeg, at det rent faktisk er mig, hun kalder på... i og med, at der – forhåbentlig – ikke var andre til stede, og i modsat fald formentlig ikke nogen med samme navn som mit.

Så da hun tredje gang stønner mig navn, vælger jeg simpelthen at stoppe op et øjeblik og i fuld alvor sige til hende: "Ja, hvad er der?!"

Det ville Christian Grey aldrig gøre, og det endte også med, at vores nat sammen blev en helt unik forestilling. Unik som i at det kun skete den ene gang.

Siden da er det kun sket få gange, at jeg har ført samtale under sex.
"Chaufføren må ikke samtale under kørslen"-skiltet, som man kender fra bussen, kunne lige så godt hænge ved mit sengegærde, og det er som regel reduceret til små kommentarer, når jeg alligevel taler i sengen.
"Sover du?"
"Shit, der kommer nogen..."
"Shit, jeg kommer..."

LÆS OGSÅ: Måske er det okay at have (meget) lidt sex

Jeg er på parlør-stadiet. Som når jeg rejser til Spanien og har lært at bestille to øl eller en baguette i Frankrig.
"Je voudrais lidt fred og ro i sengen, por favor"

Selvom jeg lærer noget nyt hver gang, jeg har sex, og selvom jeg bliver bedre og bedre, så har jeg truffet et valg. Et valg, jeg er klar til at indrømme over for dig, der læser det her:

Jeg er en tavs elsker – og jeg er stolt af det!

Og der er andre som mig.

Derfor rejser jeg mig op i mængden af liderlige mennesker, der skriger "GØR HVAD JEG SIGER" eller "JEG STRAFFER DIG", "SLIK SÅ DE SKO!" eller "KALD MIG STORE KLAUS" – eller hvad man nu siger, når man snakker frækt i sengen. Jeg rejser mig op og spørger alle de tavse elskere, der er derude, om I er klar til at gå mod strømmen.

Er I klar til at kigge Christian Grey og hele hans hær af "talk dirty to me"-disciple i øjnene og sige: "..."

Ja, ikke sige noget. For når alt kommer til alt, så er sex jo i bund og grund to kroppe, der taler sammen.

LÆS OGSÅ: 10 hede hits: Disse sange er bedst at dyrke sex til

LÆS OGSÅ: 6 spørgsmål om sex, du synes er pinlige at stille. Her får du svarene på dem

Thomas Skov Gaardsvig, 30

Er journalist og programleder på DR, hvor han også har medvirket i en lang række radio- og tv-programmer. Privat er han gift med Emilie Gershøj Bruhn, sammen har parret en datter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex