Party
Foto: Getty Images Det gælder om at nyde sine unge år, mens man har dem.

11 ting man skal nå, inden man bliver voksen

Tiden går, og før du når at se dig om, er du voksen. Derfor gælder det om at nyde sine unge år, imens man har dem. For at hjælpe dig har vi lavet en liste over 11 ting, der skal sættes kryds ved, mens man er ung.

1. Brug ALLE dine konfirmationspenge

Der er ingen grund til at lege fornuftig og spare, for som ung har du hverken ansvar for hus eller børn og kan sagtens tillade dig at fyre en masse penge af. Vent med at spare op til du er voksen!

2. Bo alene

Prøv at bo alene og lær at hvile i dit eget selskab, for det er ikke altid let at være sig selv som voksen mere end et par timer om dagen, fordi kæresten og kollegaerne kræver noget af dig hele tiden.

 

3. Lær at lave din livret

Når du flytter hjemmefra, skal du helst kunne lave lidt mad selv, og hvorfor så ikke starte med din livret? Øv dig i at lave mad fra du er helt ung, så du ikke er afhængig af andre og har et godt fundament for at trylle lidt i køkkenet, når du bliver voksen og skal imponere damerne.

 

4. All-Nighter (eller en ”døgner”, som de unge kalder det)

Vær oppe i mindst 24 timer, bare fordi du kan. Omring dig med flere venner, en masse slik og sodavand eller et dansegulv og nyd, at natten er lang, mens du stadig er ung.

 

5. Vær fuld

Drik dig fuld på den helt unge måde uden at have dårlig samvittighed, inden du bliver voksen og skal tage ansvar for alt muligt, og hvor det ærligt talt bliver lidt ynkeligt, hvis du fester løs til kl. fem om morgenen hver weekend.

 

6. Bliv forelsket og få en kæreste

Forelskelsen og det at få en kæreste skal opleves i de unge år, mens du stadig er frisk, uansvarlig og bekymringsfri. Hvis du venter til voksenårene, får du måske fornemmelsen af, at du er for sent ude og gerne ville have haft oplevelsen og følelserne noget før.

7. Tag på Roskilde Festival

En hel uge med øl, musik, mudder og minder for livet. Den slags skal opleves, mens man er ung og fri, så skynd dig at få festivalerne krydset af listen, før du bliver for gammel til at ligge i et telt en uge i streg – uanset vejret.

8. Bliv god til en sportsgren eller et musikinstrument

Få nogle ”basic” skills, imens du stadig er ung. For man lærer bedst, før man er voksen, så hvorfor ikke bruge tiden fornuftigt, inden du skal begynde at tænke på kedelige ting som boliglån og bilafgifter?

9. Prøv forskellige jobs

Få dig nogle fritids- og småjobs og giv dig tid til at finde ud af, hvad du har lyst til, før du bliver voksen. De mange jobs vil give dig god livserfaring, som du helt sikkert kan bruge senere – uanset hvor du ender i dit voksenliv.

10. Tag til en professionel sportskamp

Oplev suset på et stadion. Det er faktisk ligemeget, om du går op i sporten, for stemningen er fantastisk alligevel. Man kan selvfølgelig sagtens gøre det samme som voksen, men som ung – som med alt andet i livet – er verden bare nyere og oplevelsen endnu større og fantastisk. Desuden er den allerførste kamp, man oplever, noget, man altid vil huske.

 

11. Brug en weekend på videospil og usund kost

Når du er ung, er en hel weekend med PlayStation, Xbox og computerspil helt okay. Også selvom det eneste mad og drikke, der kommer indenbords, er sodavand, alkohol, chips og slik. Nyd det, mens du kan, før nogle kommer og anklager dig for at bruge tiden ufornuftigt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister