Bikinidebat på Facebook
Foto: Julie Ransby 25-årige Julie Ransbys statusopdatering er i skrivende stund blevet delt langt over 14.000 gange.

Bikinidebat på Facebook

To unge mænd sagde, at Julie ikke burde have bikini på. Her er hendes svar

Alle kroppe er bikini-kroppe.

Da 25-årige Julie Ransby lå i sin gård i bikini og slappede af i sommersolen, overhørte hun noget, der gjorde hende vred. To unge mænd på en bænk ved siden af hende talte om hendes krop – tydeligvis i den tro, at hun ikke kunne høre dem. De mente ikke, at hun burde have bikini på, når hun "ser ud som hun" gør, fortæller hun, at hun hørte dem sige.

– Selvfølgelig kan man ikke lade være med at tænke: "Åh nej, er det virkelig sådan folk tænker om mig?" Men det, mener jeg, at man er nødt til at komme ud over. Man er nødt til at lære at være i sig selv og have det godt med den, man er, siger hun.

LÆS OGSÅ: Sofias undertøjsbillede gik viralt: "Du er guld værd, lige meget hvad du vejer"

Julie Ransby nåede ikke at få fat i de to mænd, før de var ude af gården. Men hun havde brug for at få sin vrede over kommentarerne ud på en anden måde.

– De må jo sådan set mene, hvad de vil. Men jeg vil gerne stille spørgsmålstegn ved de her idéer, som nogle mænd og kvinder har om, hvem der bør gå med hvad, og om hvordan man bør se ud.

– Jeg er bare sådan en, der ikke kan holde min kæft, griner hun.

Derfor lavede hun et Facebook-opslag, som på få timer nåede ud til mange tusind mennesker. I skrivende stund har 71.000 mennesker reageret på opslaget, og det er blevet delt næsten langt over 14.000 gange.

Opslaget beskrev situationen i gården og blev fulgt at det billede, hvor Julie Ransby poserer i bikini.

Julie Ransby får i kommentarsporet under opslaget mange søde kommentarer og komplimenter for sin krop fra både mænd og kvinder. Men det er egentlig ikke det, det handler om, fortæller hun:

LÆS OGSÅ: Josephine er "plus size"-model: "Det har ændret mit syn på min krop"

– Det er jo dejligt. Men for mig handler det jo ikke om, at jeg som person skal eksponeres eller roses. Jeg er godt tilfreds med min krop, og det har jeg egentlig altid været. Jeg vil bare gerne komme med et indlæg i debatten. Det handler jo om, at der er nogle kvinder og mænd, som har nogle forestillinger om, hvad man kan have på og ikke have på, og hvad andre synes om dem. Og det tænkte jeg, at jeg kunne prøve at ruske lidt op i, siger hun og tilføjer:

– Jeg vil bare gerne have frem, at det er okay, at man ser ud, som man gør. At man godt kan væres sig selv bekendt.

LÆS OGSÅ: "Jeg bliver utryg, når jeg er i fitness, fordi mænd glor så meget"

LÆS OGSÅ: Fallulah: "Jeg har været på utallige slankekure igennem min ungdom, og det fucker ens system op"

LÆS OGSÅ: 5 stærke råd om livet fra kloge kvinder til alle os andre

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur