Tobias Dybvad og kæreste Marie Stegger Schmidt
Foto: Peter Nørby Der er særligt én ting, Tobias Dybvad som single har været nervøs for, når det angik parforholdet...

Tobias Dybvad om beslutning i sit parforhold: ”Vi skulle nærmest forsvare det”

Da komiker Tobias Dybvad mødte sin kæreste, var hans største frygt at havne i et parforhold med en madplan. Syv-otte måneder senere købte de hus sammen og begyndte at ”lave børn”, fortæller parret i et fælles interview i denne uges ALT for damerne.

Tobias Dybvad og kæresten Marie Stegger Schmidt har netop udgivet børnebogen ”Drillepind”. Projektet udspringer af en idé fra Marie, som Tobias hoppede med på, imens han var på barsel med parrets lille Charley på 15 måneder.

De er altså partnere i både faglig, praktisk og romantisk forstand. Havde man spurgt dem hver især, inden de mødte hinanden på en datingapp, havde de nok ikke haft lyst til at dele så meget med et andet menneske. Men det fik de – og pludselig gik det stærkt.

Marie: ”Jeg tror, vi er to individualister, der er mødtes. For mig har det været lidt skræmmende at skulle have et fællesliv, hvor alenetid ikke har været lige så vigtigt som før. Okay, vi køber bolig sammen, men så meget skal vi jo heller ikke være sammen! Jeg har været lidt bange for at miste mig selv i det."

Tobias: ”I det show, jeg lavede, da vi mødte hinanden, talte jeg om, at når man rejser med en god ven, så får man hver sin bungalow ved siden af hinanden, og det kunne egentlig også være fedt, hvis man kunne gøre det i et parforhold. Det handlede også om at ende i en tosomhed, hvor der ikke var plads til at have sin alenetid. Jeg var meget bange for det, før vi mødtes, men så fandt jeg ud af, at det faktisk godt kunne lade sige gøre.”

Lysten større end frygten

I perioden, hvor de kiggede på hus, var de på ferie sammen i Nice. Dengang vidste de det ikke, men senere, da de talte om turen, gik det op for dem, at de begge to havde gået og tænkt fucking hell – mister jeg nu mig selv i det her?

Lysten var dog meget større end frygten. Og måske prøvede Marie også Tobias lidt af. Sagde, at hun ville gå en tur, og ventede på at se hans reaktion. Fedt, sagde han bare – jeg tager en lur. Det var bare alle tiders, tænkte hun. Ham ville hun gerne giftes med!

Og lysten til børn, som hun ellers aldrig havde haft, kom også. Det hele tog fart og parret blev da også mødt med nogle reaktioner fra omverdenen:

Marie: ”I er jo også så gamle, så I skal skynde jer!”. Men nej, det var ikke på grund af min alder, det var fordi, jeg havde lyst! Men man tager da også lidt røven på sig selv, når man er så afklaret med, at man ikke vil have et barn, og så møder jeg Tobias, og så ... det vil jeg fandme gerne! Det er tosset.”

Tobias: ”Vi skulle nærmest forsvare det. Der brød jeg ud af min egen kasse og tænkte, at det er sguda det, jeg har lyst til!”

Madpakke og planlægning

Inden parret blev forældre, levede de i en forholdsvis spontan hverdag, hvor man spiste, når man var sulten, og ikke nødvendigvis sammen. Tobias’ største frygt i parforholdet var et madskema, og da Marie var højgravid, spurgte de nogle gange hinanden, hvad pokker de dog skulle gøre den dag, deres søn skulle have en madpakke med, og hvordan de nogensinde skulle få lavet aftensmad og ikke bare spejle et æg eller nappe noget takeaway.

Tobias: ”Jeg har altid fået knopper af for meget planlægning, og alligevel har jeg lange lister og masser af planer i mit hoved, men det der med at skulle mødes i noget fælles og beslutte, hvordan vi gør tingene ... Min største frygt, da jeg var single, var at havne i et parforhold, hvor man havde et madskema.”

Tavshed i stuen. Puha.

De griner.

Tobias: ”Jeg har været decideret bange for det! Men på en eller anden måde er det lykkedes os at have et barn og at spise cirka 18.30 hver dag, og det er bare helt cool. Jeg kan ikke forklare det.”

Læs mere i denne uges ALT for damerne, hvor parret blandt andet fortæller om processen bag deres nye børnebog og om at sige til hinanden: ”Nu er vi lige kærester”.

Marie Stegger Schmidt, 34 år, og Tobias Dybvad, 39 år

  • Marie er uddannet sygeplejeske 
  • Tobias Dybvad er standupkomiker og vært på comedy-programmet ”Dybvaaaaad!”.
  • Parret lige nu aktuel med børnebogen og spillet ”Drillepind”
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Parforhold