Her er et rigtig godt alternativ til de klassiske skisportssteder

Her er et rigtig godt alternativ til de klassiske skisportssteder

Nogle gange er det de små øjeblikke, der er de største. Og nogle gange er det dem, der giver os energi. I Tirol kan det betyde alt fra en aften med familien, at åbne en god flaske fra vinkælderen eller en nedkørsel på helt uberørt puddersne. Ferdinand Fiegl, Annemarie Foidl og Benjamin Kalra fra den østrigske region fortæller, hvor de finder magien.

FREMTIDSPLANER

Ferdinand Fiegl er en lykkelig hytteudlejer, der alligevel godt kan drømme lidt om sin pensionering.
________

“De bedste stunder – både sommer og vinter – er faktisk dem, jeg bruger sammen med familien om aftenen, når vi er alene i Schönwieshütte. Der går du ud på terrassen om morgenen, der er ingen mennesker, der er helt stille og kun sneen knitrer. Det er det smukkeste. Jeg kunne have forestillet mig mange andre liv: Efter min kokke- og tjeneruddannelse var jeg på spring til at flytte til Australien eller Amerika. Men så fik jeg børn, og når de er kommet, er det vigtigt at have familien, en bedstemor og en bedstefar, i nærheden. Så nu er det ikke længere tænkeligt at flytte. Og det er altid en lille drøm, at jeg – hvis økonomien er god – på et tidspunkt kan undervise skikurser igen. Som et pensionistjob, så at sige. Der vil selvfølgelig gå et stykke tid. Men når jeg ser de gamle skiinstruktører, er de alle glade og i topform, fordi de ikke sidder derhjemme, men i stedet giver skilektioner tre dage om ugen. Det vil jeg gerne gøre en dag. Men for nu vil jeg blive her og være udlejer et stykke tid.”
________

FERDINAND FIEGL, VÆRTferdinand---kvadrat.jpg

Når Ferdinand Fiegl ikke drømmer om at være skiinstruktør, er han en passioneret hyttevært hos Schönwieshütte i Obergurgl, og driver desuden en hytte på Timmelsjoch om sommeren. Hvis du vil besøge ham, vil han og hans team personligt hente dig på snescooter. Schönwieshütte ligger nemlig lidt væk fra skisportsområdet, skjult i det smukkeste vinterlandskab.

ÖTZTAL – SÖLDEN,OBERGURGL-HOCHGURGL_88A2277_ny.jpg

Der er grænseløse muligheder i Ötztal: Fra gletsjerskiområdet i Sölden over det højtliggende skisportssted Obergurgl-Hochgurgl til familiedistriktet Hoch-Oetz, opfylder dalen alle vintersportsentusiasters drømme. Området kan også opleves med et kort til de to største skiområder: Ötztal Superskipass. Til natteravnene er der et utal af events og afterski-muligheder, såvel som kulturelle top-begivenheder som Gletscherevent Hannibal. Selveste James Bond følte sig vældig godt tilpas under optagelsen af ’Spectre’ i Ötztal. Den betagende, filmiske oplevelsesverden ’007 Elements’, som ligger 3.054 meter over havets overflade og åbnede i juli 2018, er for filmfans med eller uden vintersportsudstyr.
www.oetztal.com

 

SOMMELIER PÅ EN ALPETOP

Annemarie Foidl forklarer, hvorfor vin smager bedre på et alpint landsted, en såkaldt ’Alm’. 
________

”I en alder af 21 sad jeg en dag i gondolen, og kørte forbi Angerer Alm. Mine forældre forpagtede den på det tidspunkt, men jeg tænkte, ’næste vinter gør du det’. Det var på tide for mig at se, hvad jeg kunne udrette på egne ben. Mine forældre stolede på mig, så jeg fik lov at overtage ansvaret for stedet. Da jeg begyndte at opbygge mit første vinkort i 1989, og udvidede vinkælderen lidt efter lidt, blev det rigtig godt modtaget af gæsterne. I dag er en vinkælder ofte en del af det normale koncept for mange alpine landsteder, og vinen er ofte i bedre stand end den er i dalen. Det har noget at gøre med temperatur, luftfugtighed og lufttryk. Selvfølgelig skal kælderen også være god – og som vi ved, modner ost også perfekt på bjergene. Tidligere plejede jeg at sige til folk: Du skal gå op til Almen til fods en nat, det er så fantastisk. Dette er min foretrukne vej hjem, fordi snekrystallerne glitrer så smukt, når månen skinner på dem. Men nu er gåturene jo blevet en trend. Og vi har en snescooter nu, så jeg behøver ikke længere at gå hver meter til fods. Men jeg nyder det, når jeg kan.”
________

ANNEMARIE FOIDL,ALPIN VÆRTINDE OG SOMMELIERAnneMarie-kvadrat.jpg

Sammen med hendes datter Katharina og hendes mand Gerald Weiss som køkkenchef driver Annemarie Foidl Angerer Alm på Kitzbüheler Horn i St. Johann i Tirol. Siden 2008 har hun været formand for „Sommelier Union Austria“. Med vinkælderen og det fremragende køkken er Angerer Alm et godt sted at lægge vejen forbi, hvis man er til alpin gourmetmad.

KITZBÜHELER ALPEN – ST. JOHANN

kitzbüheler---kvadrat.jpg

Natur og kultur forenes imidten af Kitzbühel Alperne: Ved foden af Wilder Kaiser ligger ferieområdet St. Johann i Tirol. Den centrale beliggenhed giver direkte adgang til talrige skiområder - og selvfølgelig til skisportsstedet St. Johann. Her kan du ikke kun forkæle dig selv med de kulinariske lækkerier i Angerer Alm – mange hyggelige hytter byder på tirolske delikatesser. For familier tilbyder St. Johann en allround feel-good-pakke: Særlige skiskoler til børn og pasning af småbørn, flotte kælkebaner, indendørs legeplads og meget mere.
www.kitzalps.cc

 

UD AF KOMFORTZONEN

Et ungt freeride-talents livsfilosofi.
________

”Adrenalin har helt klart noget at gøre med det, men det handler primært om at udvikle sig. Vi søger ikke faren, men tilfredsheden. Med freeriding skal du starte småt, og derefter skridt for skridt træde ud af din komfortzone. Samtidig skal du kende dine grænser, så du ikke bliver overvældet. Jeg har altid ønsket at komme til tops i freeride-konkurrencer. Men i dag synes jeg, at det overdrevet, når 10 helikoptere flyver op til bjerget ved en konkurrence i Alaska. Det er ikke miljøvenligt. Jeg er halv indisk, og der er meget forurening i min fars oprindelsesland. Så jeg har lært tidligt, hvor dårligt folk behandler naturen. Vi i lille Østrig kan ikke ændre meget, men man skal jo begynde et sted. Jeg lever i nuet. Min søster døde for tre år siden, hun var 24 år og studerede i London. Hun havde et hjerteproblem og vidste, at det ville ske en dag. Hun sov og vågnede ikke op igen. Jeg rejste derefter til Himalaya og spredte hendes aske, fordi jeg ønskede at give hende tilbage til naturen. De bedste øjeblikke behøver ikke at være spektakulære. Vi kan sidde her og spise godt, og så kan vi mætte stå på ski igen. Det bedste jeg ved er, helt simpelt, en god dag med mine venner.”
________

BENJAMIN KALRA,FREERIDER

_H9A4027.jpg

Ben er et af de mest håbefulde, unge freeride-talenter i Tirol. I den seneste konkurrencesæson har han været flere gange på podiet i det østrigske mesterskab. Den 24-årige er også repræsenteret i talrige freeride-film og rejser ofte til filmoptagelser rundt om i verden.

PILLERSEETAL - FIEBERBRUNN

_H9A4810.jpgPå Fieberbrunner Wildseeloder finder De Danske Mesterskaber i Freeride sted d. 11. - 16. februar 2019. Her vil 130 danske freeriders kæmpe om at blive kåret til dansk mester på det udfordrende bjerg. Nemme opstigningsmuligheder med lange pulvernedløb gør Fieberbrunn til et freeride-paradis. Men også på pisterne tilbydes fantastiske downhill-muligheder i alle sværhedsgrader. Også Freeride World Touren (FWT) lægger vejen forbi Fieberbrunn d. 23. - 28. februar 2019.
www.pillerseetal.at

FAKTA om Tirol

Tirol i det vestlige Østrig er domineret af højder. To tredjedele af delstatens overflade er dækket af bjerge og skove, med mere end 500 ”Dreitausender”, dvs. bjerge der i højden er mellem 3.000 og 4.000 meter over havets overflade. Om vinteren forvandler regionen sig til én stor vintersportsarena. Udvalget af skisportssteder i Tirol er større end nogen andre steder i Alperne. Fra det lille familie-skiområde til de store vintersportsarealer og de helårsåbne gletsjerpister – regionen opfylder med sine 80 skiområder og topmoderne infrastruktur alle skiløbere og snowboarderes hedeste drømme. En oversigt over alle 80 skisportssteder i Tirol findes på www.visittirol.dk

Med bil

Du kommer til Tirol via A12 Inntal Autobahn eller B179 Fernpass Straße. Motorvejsvignetten kan købes på alle tankstationer. I vintermånederne er der pligt til at køre med vinterdæk.

Med tog

Tag til Tirol uden kø eller stress med toget. Fra København kan man tage over Hamburg med kun et enkelt skift med ÖBB Nightjet direkte til Tirol.
www.oebb.at / www.nightjet.com

Med fly

Lufthavnen i Innsbruck har forbindelse med internationale lufthavne via daglige rutefly, samt talrige charterfly. Alternativt kan man flyve til München, Zürich eller Salzburg. Læs mere på visittirol.dk/fly

HVAD BANKER DIT HJERTE FOR

En snedækket skråning, en vinkælder på bjerget eller en hjemmeaften med familien: Alle har et sted, hvor de glemmer alt andet. Læs en serie interviews med mennesker fra hele Tirol, der fortæller, hvordan deres personlige oplevelser har formet dem: www.love.tirol