Upcycling: Vi ❤️ når noget gammelt får nyt liv

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Kabeltromlen, Denwood by HORN, DEPECHE, GRÜNBAG, Markberg UPCYCLED & Norh Antik

Upcycling: Vi ❤️ når noget gammelt får nyt liv

Der er noget meget tilfredsstillende i at forlænge livet for gamle møbler og i at genbruge materialer til at producere nye ting. Og heldigvis får flere og flere øjnene op for alle de muligheder, der findes – når man blot tænker lidt kreativt.

Når vi ’upcycler’, genbruger vi produkter og materialer, der ellers blot ville blive kasseret. Og det er der flere fordele ved: Det gør op med ’brug-og-smid-ud’-mentaliteten, skaber helt nye produkter på en miljøvenlig måde og minimerer ressourceforbruget. Kæmpe win! Her kan du få gode idéer til alt fra gamle møbler i ny forklædning til flot mode produceret med brugte materialer.

Skab unik indretning inde og ude med møbler af genbrugstrækabeltromlen_altfordamerne.jpg

Hos Kabeltromlen elsker Palle at upcycle og give nyt liv til ting, der oprindeligt har været tiltænkt noget andet. Han har en stor passion for at omdanne materialer fra industrien og give dem nyt liv og en ny funktion som rustikke møbler i den moderne, nordiske indretning. Møblerne skiller sig ud fra mængden, men er samtidigt stilrene og nordiske i deres udtryk.

Traller, planker og kabeltromler omdannes til unikke trallebænke, plantekasser, kabeltromleborde og plankeborde med deres egen historie, brugsspor og personlighed.

Kabeltromlens møbler af træ giver mulighed for at skabe unikke rum med ro, varme og personlighed både inde og ude.

Kvalitet for dig, miljøet og de ansattedenwood_sc_5.jpg

Denwood by HORN blev grundlagt i 2016 som en socialt ansvarlig virksomhed med det formål at designe interiør af restmateriale fra HORNs produktion af bordplader – materiale, der tidligere blot var blevet smidt ud.

Udover at være modtager af rest- og spildprodukter er Denwood by HORN opmærksomme på deres sociale ansvar. I samarbejde med kommuner og jobcentre forsøger de derfor at hjælpe mennesker, der af forskellige årsager har en reduceret arbejdskapacitet, med at få det daglige arbejdsliv tilbage på rette spor.

Alt produceres med høje kvalitetskrav til design og holdbarhed, og vi håber, du vil passe godt på dit produkt fra Denwood by HORN.

Fashion med god samvittigheddepeche_.jpg

Vejen fra brugte plastikflasker til moderigtige DEPECHE. recycle tasker.

Denne nye bæredygtige taskelinje er den første ikke-skindkollektion i brandets historie, og den danner grundlaget for en mere bæredygtig profil og strategi for DEPECHE. Alle tasker i denne nylonkollektion er produceret af 100 % genanvendelige plastikflasker, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Genanvendte plastikflasker bliver skåret i små stykker, vasket og skyllet, hvorefter de bliver smeltet til små kugler, der bliver lavet til garn. Af dette garn bliver DEPECHE. nylontasker produceret.

Se hele kollektionen her.

Dansk design af bæredygtige taskergrunbag_coverbillede-grunbag.jpg

Hovedformålet med GRÜNBAG er at lave fede tasker af høj kvalitet. Samtidig er minimum 90 % af alle de materialer, GRÜNBAG bruger, enten genbrugte eller bæredygtige.

GRÜNBAG producerer blandt andet tasker i overskudsmaterialer fra presenningproduktion, kasserede redningsflåder, hvide sejl og kites. Deres forstoffer er lavet af recyclet plastik, og inderlommerne er lavet af genanvendte teater- og reklamebannere.

GRÜNBAG har kontor og systue i Højbjerg nær Aarhus. Her designer og udvikler de nye tasker samt producerer mange af deres produkter.

Se alle tasker, og lær GRÜNBAG bedre at kende på grunbag.dk

Unikke tasker af restlæderMarkberg-Upcycled_VanyaMBG_DarlaMBG.jpg

Markberg UPCYCLED er en linje af unikke og håndlavede tasker, der er lavet af restlæder skåret fra i tidligere produktioner. Det ligger dybt i Markbergs DNA at arbejde med ansvarlighed på alle niveauer, og i 2021 opnåede Markberg ZERO WASTE i produktionen af lædertasker. Det betyder, at alle Markbergs lædertasker og småvarer nu produceres uden læderspild overhovedet.

Alle items fra Markberg UPCYCLED er håndlavede, og alle de små paneler er omhyggeligt skåret ud af restlæderet og brugt som patchwork på taskerne.

Taskerne findes kun i et begrænset antal, da Markberg udelukkende kan producere, hvad der er restlæder til. Se hele Markbergs udvalg på www.markberg.dk og læs mere om brandets bæredygtige initiativer. 

Vintage & genbrugstenebjerg_nohrantik_artikel_billede.jpg

Nohr Antiks passion er antikke vintagemøbler, og møbler lavet af genbrugstræ.

De gamle møbler bliver nænsomt istandsat og malet. Sådan bevares i stort omfang møblets patina, så det ikke mister sit udtryk og historie.

Størstedelen af deres møbler kræver istandsættelse: Nogle blot vask, slibning og maling, andre kræver udskiftning af enkelte stykker træ, lister mm., og nogle får ny funktion. Et skab kan f.eks. blive til en reol eller en vitrine.

Nohr Antik giver det gode gamle håndværk i massivt træ nyt liv, så det kan stå i mange år endnu.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj, Bæredygtighed, Shopping, Møbler og Boligindretning