Vælg den helt rette A-kasse
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Ledernes Hovedorganisation, Arbejdsløshedskassen For Journalistik, Kommunikation og Sprog, Magistrenes Arbejdsløshedskasse, Din Sundhedsfaglige A-Kasse, Akademikernes A-Kasse, Ftfa & Foa - Fag og Arbejde.

Vælg den helt rette A-kasse

Det er vigtigt at vælge en A-kasse, der passer på din faglige profil. Få et overblik over en række forskellige A-kasser her.

Det kan være svært at finde ud af, hvilken A-kasse der passer på din faglige profil. Det kan også ofte føles som en kedelig udgift at betale til, men det er vigtigt at have en A-kasse, hvis du f.eks. skulle være uheldig at blive sagt op, eller hvis du har afsluttet uddannelse og nu er jobsøgende. En A-kasse gør jobsøgningen nemmere for dig og tilbyder økonomisk støtte, en lang række kurser, rådgivning, arrangementer mm., der alt sammen styrker din jobsøgning. I denne liste over A-kasser kan du blive klogere på, hvilken der passer til dig.

AJKS - den professionelle sparringspartner for formidlereAJKS--fotograf-Jacob-Nielsen.jpg

Foto: Jakob Nielsen

Arbejder du med medier, kommunikation, sprog eller marketing? Så er AJKS a-kassen for dig. En lille personlig a-kasse med tårnhøj medlemstilfredshed, der kender dit fag og arbejdsmarked.

Som medlem får du selvfølgelig hjælp til ansøgning, CV og jobsøgning – men du får også sparring til dit kommende pitch, jobmatch, faglig udvikling, din videre karrierevej og meget mere.

Og så er AJKS en af de billigste a-kasser på markedet.

Hos AJKS får du bl.a. adgang til:

  • Over 60 arrangementer om året
  • Lukket LinkedIn-gruppe med unikke stillingsopslag
  • Netværk indenfor medier, kommunikation, sprog og marketing
  • Individuel karriererådgivning
  • Feedback på CV og ansøgninger
  • Hjælp til kompetenceafklaring
  • Hjælp til ”opstartsplan, salg og pitch”
  • Specialistrådgivning for selvstændige og freelancere
  • Attraktiv lønsikring

Læs mere om priser og tilbud

AJKS - a-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog samarbejder med fagforbundene Dansk Journalistforbund samt Kommunikation og Sprog.

Akademikernes A-kasse – eksperter i akademisk faglighedakademikernes_billede_alt.jpgAkademikernes a-kasse er både landets billigste for akademikere, og de er eksperter i din akademiske faglighed, dit arbejdsmarked og dine udfordringer.

Hos Akademikernes a-kasse får du blandt andet hjælp til LinkedIn, CV/ansøgning, karrieresparring, jobdating, en jobdatabase kun for akademikere og meget mere.

Melder du dig ind, bliver du en del af en af landets største a-kasser med mere end 260.000 højtuddannede medlemmer. Pris for medlemskab er 444 kr. om måneden.

Din Sundhedsfaglige A-kasse – for sundhedsfaglige akademikere og bachelorerdinsundhedsfaglige_foto.jpgDin Sundhedsfaglige A-kasse er a-kassen for sundhedsfaglige bachelorer, akademikere, ledere og selvstændige. Der findes kun én a-kasse, som er specialiseret i at rådgive sundhedsfaglige om jobsøgning og karriere. Derfor er Din Sundhedsfaglige A-kasse denne rette a-kasse for dig, der har en baggrund som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker, jordemoder eller radiograf.

Udover dagpenge og sparring på jobsøgning kan du få karriererådgivning, socialrådgivning, stressvejledning og deltage i gratis temamøder. Derudover har a-kassen en række særlige tilbud til akademikere, ledere og selvstændige. Som medlem kan du også tegne en lønsikring, der sikrer dig op til 20.000 kr. ekstra om måneden, hvis du bliver ledig.

Din Sundhedsfaglige A-kasse er Danmarks billigste a-kasse.

FOA - sammen gør vi forskellenfoa_f-hjlp-af-foas-a-kasse-02.jpgEr du en af dem, der gør noget godt for andre, så vil FOA gerne være der for dig. Som ansat i en børnehave, i ældreplejen, i en kantine, i svømmehallen, i ambulancen, på hospitalet eller på andre områder i Velfærdsdanmark gør du en forskel hver eneste dag.

FOA kender dit fagområde og står klar med faglige specialister, der hjælper dig, når du har brug for det. Med 38 landsdækkende FOA-afdelinger (a-kasser/fagforeninger) er FOA altid i nærheden. FOAs eksperter hjælper dig videre i dit arbejdsliv og med at matche dig med arbejdsgivere gennem FOA JobMatch ud fra dit CV.

Læs mere om FOAs medlemsfordele på foa.dk

FTFa – En sparringspartner gennem hele dit arbejdslivftfa-altfordamerne-600x800.jpgFTFa er specialister i at rådgive medlemmer om deres næste skridt i arbejdslivet. Her er det dig og din jobsituation, der er i fokus. FTFa samarbejder med en bred vifte af virksomheder og faglige organisationer over hele landet og skaffer hvert år hundredevis af jobs til deres medlemmer. Uanset om du skrifter branche eller får en lederstilling er et medlemskab hos FTFa relevant for dig gennem hele dit arbejdsliv.

Lønsikringen hos FTFa er en af landets bedste og dækker op til 40.000 kr./md. oven i dine dagpenge – også ved opsigelse pga. sygdom. Du får altså både økonomisk tryghed og en sparringspartner gennem hele arbejdslivet.

Lederne - Danmarks største faglige organisation og a-kasse for lederelederne-altfordamerne-614x614.jpgLederne er Danmarks største A-kasse og faglige organisation for ledere. Med mere end 115.000 medlemmer har Lederne et dybdegående kendskab til hverdagen som leder i alle brancher.
Gennem mere end 100 år har Ledernne arbejdet for at udbrede god ledelse og give deres medlemmer de bedste forudsætninger for en succesfuld karriere som leder. Derfor bliver du som medlem tilbudt en række fordele, blandt andet juridisk hjælp inden for 24 timer, kurser og uddannelser, personlig rådgivning samt en lønsikring, der dækker op til 90% af din indtægt og meget mere. Se alle medlemsfordelene her

Lederne har et øget fokus på flere kvinder i ledelser,  bæredygtig ledelse og digitalisering.

Magistrenes A-kasse – Fra kommunikation til kordegn: Mødet med a-kassen gav Maria en ny startmagistrenes_karriereskifte_stillbillede_alt_for_damerne.jpgMagistrenes A-kasse kender sine magistre og scient.er. Her kan alle medlemmer, uanset jobsituation, få en karrieresamtale. Det kan blive starten på et mere meningsfyldt arbejdsliv.

“Det åbnede for helt nye karriereveje.”

Maria Elisabeth Nielsen havde hele sin karriere arbejdet med kommunikation, men syntes, der manglede noget. Det ændrede sig efter mødet med en karriererådgiver fra Magistrenes A-kasse:

“Jeg har altid holdt af mødet med mennesker. Vi fandt ud af, at det var det, jeg skulle fokusere på.”

A-kassens vejledning førte til jobbet som kordegn. Nu møder Maria mennesker, der står midt i livets store begivenheder. Har du også brug for en samtale omkring karriere? Læs mere her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Job, Jobansøgning og Karriere