Vanessa Trump og Danmark
Foto: Getty Vanessa Trump har engang omtalt Donald Trump som "retarderet".

Vanessa Trump og Danmark

Vanessa Trump: 10 ting du skal vide om Donald Trumps svigerdatter

#4. Hun har familie i Danmark.

Vanessa Trump er næppe et navn, der får de helt store klokker til at ringe.

Men som dansker er der alligevel grund til at interessere sig lidt for det mindre kendte medlem af Trump-familien.

Den 39-årige tidligere model og svigerdatter til den amerikanske præsident Donald Trump har nemlig en helt særlig forbindelse til Danmark.

Her er 10 ting, du skal vide om hende.

1. Mor til fem børn

Vanessa Haydon Trump er gift med Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., og er dermed svigerdatter til den republikanske præsident. Hun giftede sig med Trump Jr. den 12. november 2005 i Florida, og parret har i alt fem børn sammen: Kai (2007), Donald John III (2009), Tristan (2011) Spencer (2012) og Chloe (2014).

”I’m a Mother of 5 amazing kids. My children are my life!”, skriver hun i introduktionen på sin Twitterprofil, som pt. har over 200.000 følgere.

2. Tidligere model

Vanessa Trump er født den 18. december 1977 i New York City, USA. Hun har tidligere arbejdet som model for Next Model Management og har medvirket i flere tv-reklamer. Interessen for model-livet har hun ikke fra fremmede. Søsteren Veronika kan nemlig også skrive model på CV’et, og hendes mor, Bonnie Maria Kay Evans, har selv drevet et modelbureau. Vanessas far, Charles Haydon, arbejdede derimod som advokat, inden han gik bort i 2005.

3. Rødder i Danmark

Vanessa Trump har familie i Danmark. Hendes mor er født på dansk grund i 1946 og datter til jazzmusikeren Kai Peter Anthon Ewans, der ifølge Avisen.dk selv er født i Hørsholm i 1906. Han valgte i 1950’erne at emigrere til USA.

Vanessas mor har blandt andet medvirket i den danske komediefilm ”Pigen og millionæren” med Dirch Passer og flyttede selv til USA i 1970’erne, hvor hun fik Vanessa med en amerikaner.

4. Har mødt Lars, Frederik og Mary

Vanessa Trump var for nylig på ”hemmelig” ferie i Danmark, hvor hun besøgte sin onkel, John Ewans Porting, der bor på Orø. I den forbindelse blev hun ifølge TV2 inviteret til frokost på Marienborg hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvor kronprinsparret også var til stede.

 

Foto: Getty | Vanessa Trump med familien til præsident Donald Trumps indsættelse i januar 2017, Washington D.C., USA.

 

5. Tidligere ”tennisstjerne”

Vanessa Trump har studeret psykologi ved Marymount Manhattan College i New York. Inden da gik hun i skole på Dwight School, der ligger i det fine Upper West Side-kvarter i New York, hvor hun ifølge New York Times var lidt af en ”tennisstjerne”.

6.  Har omtalt Donald Trump som ”retarderet”

Ifølge samme avis var det Donald Trump, der introducerede Vanessa Trump og Donald Trump Jr. for hinanden til et modeshow i 2003. ”Donald Trump kommer op til mig med sin søn: ”Hej, jeg er Donald Trump. Jeg vil gerne introducere dig for min søn, Donald Trump Jr,” har Vanessa udtalt om mødet med den nuværende amerikanske præsident. Samtalen blev akavet, fordi Donald Trump angiveligt kom tilbage lidt senere med nogenlunde samme introduktion, og Vanessa derfor måtte minde ham om, at hun jo lige havde mødt hans søn fem minutter forinden. Seks uger senere mødte hun igen Trump Junior til en fødselsdagsfest i New York, hvor hun angiveligt udbrød noget i retning af: ”Vent, du er ham med den retarderede far!”

7. Hollywood-romantiker?

Ifølge visse sladderspalter i den amerikanske presse har Vanessa Trump og Leonardo DiCaprio engang haft et godt øje til hinanden.

8. Håndtaske-designer

Vanessa Trump har arbejdet som designer og står bag håndtaske-kollektionen ”La Poshett” fra 2010, som sangeren og skuespilleren Jennifer Hudson tilsyneladende har været fan af.

9. Erfaring på skærmen

Hun har tidligere arbejdet som skuespiller og har blandt andet haft en mindre rolle i komediefilmen ”Something’s Gotta Give” (2003) og senere på sin (dengang kommende) svigerfars realityshow ”The Apprentice” (2004), hvor en række mennesker dyster om at blive hyret af Donald Trump.

10.  Våben-entusiast

Vanessa Trump har våbentilladelse og øver sig angiveligt ofte på at skyde. ”Hun øver sig med mig og kan godt lide det. Og vi er nødt til kunne forsvare os”, har hendes mand, Donald Trump Junior, der selv ynder at gå på jagt, udtalt ifølge Dailymail.

Kilder: IMDB.com, Avisen.dk, TV2.dk, New York Times her og her, New York Magazine, Dailymail.co.uk

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund og Politik