SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

"Vi bor i en af længerne på en bondegård i min mors bofællesskab"
Foto: Andreas Houmann Molly Blixt Egelind

Søs Egelinds datter: "Derfor bor vi i min mors bofællesskab"

Den nyudklækkede skuespillerinde, Molly Blixt Egelind, laver Instagram-værdig morgenmad til sin datter Ellinor hjemme på gården, hvor hun bor med sin lille familie, sin mor og gudfar. Vi tog en snak med hende over morgenmaden.

Hvad spiser du til morgenmad?
- Hvis jeg er heldig, har jeg min skyr med frugt og mysli i fred. Selv om Ellinor, som Benjamin (Hasselflug, også skuespiller, red.) og jeg fik for 11 måneder siden, får serveret en morgenmad, der ligner noget, en madblogger har lagt på Instagram, vil hun alligevel altid smage min. Så får jeg stærk Nescafé med mælk eller Nespresso-kaffe, hvis jeg har husket at købe kapsler. Faktisk har jeg været Nespresso-coffee-specialist, inden jeg startede min skuespiluddannelse. Jeg stod i butikken i mørkebrun stewardesseuniform og pegede på kapslerne med lillefingeren. Jeg spillede en rolle, hver gang jeg tog på arbejde. Hun var en utrolig imødekommende og sød pige. Det var faktisk ret sjovt.

LÆS OGSÅ: "Du skal være forelsket i dig selv og dyrke lykken"

Hvor spiser du morgenmad?
- I mit nye hjem i Hillerød. Vi flyttede dertil for to dage siden og bor nu i en af længerne, i en lejlighed på 100 m², på en bondegård i min mors bofællesskab. Min mor (skuespillerinden Søs Egelind, red.) bliver ved med at spørge nye venner: "Kunne det ikke bare være sjovt, hvis du kom herop og bo? Så skal vi spille canasta og drikke portvin." Nu bor vi fem på gården, inklusive min gudfar, som nærmest bor på en hestemødding. Når man har et barn, er det en lettelse, at der er nogen i nærheden, der kan hjælpe. Man siger jo: "It takes a village to raise a child", men vi har kun været to i den landsby, Odense, hvor vi har boet indtil i forgårs.

Det bedste sted i verden at spise morgenmad?
- I Charlotteville på Tobago. Det er en lille fiskerflække, som min mor, far, søster og jeg har rejst til mindst 10 gange i løbet af min barndom. Så fik vi frisk papaja og mango, der groede i baghaven. Frugterne er 100 gange bedre end herhjemme, hvor de bare smager som en dårlig efterligning. Min store drøm er at tage tilbage med Benjamin og Ellinor.

Hvad skal du resten af dagen?
- Pakke flyttekasser ud. Det overrasker mig, hvor meget lort jeg har. Så meget tøj og møbler, jeg er vokset fra. Nu skal der ryddes ud. Færre ting, færre bekymringer. Jeg hørte en erklæret minimalist sige: "Hvad hvis alle dine ting er dine favoritting?" Tænk, hvor meget federe man ville have det. For det dobbelte af et IKEA-tæppes pris kan man købe et tæppe, som ikke bare holder fødderne varme, men som også er fantastisk at se på. Og når Ellinor tager sig en lur, skal jeg strikke babytøj. Det er så hyggeligt og meditativt. Det er en repetition af den samme bevægelse, så selv om det er simpelt, skal jeg holde koncentrationen. Jeg er perfektionist, så jeg trevler op, hvis ikke det bliver godt. Så har jeg bare fået foræret lidt mere meditation. Friheden fra sine egne tanker er så værdifuld. Tænk, at jeg for fire år siden boede inde ved Søerne og gik i byen hele tiden, og nu bor jeg i Hillerød og strikker.

Hvordan ser din yndlingsdag ud?
- Jeg ville stå op sammen med Ellinor, det elsker jeg. Så kommer der en form for bedsteforældre, som tager hende med ud på en gåtur, og så skal Benjamin og jeg ligge i sengen og læse Politiken. Kan man flyve til Paris på sin yndlingsdag? For så ville jeg mødes med mine venner på en fortovsrestaurant og spise steak frites og få mig et stort koldt glas rosé. De ville ringe hjemmefra og fortælle, at Ellinor har det vildt hyggeligt, og så drikker jeg et glas rosé mere. Zappe tilbage, hjem og putte Ellinor. Hun er en sæk lopper, når hun er vågen, men når hun skal sove, er hun helt rolig. Så vil jeg stå og glo på hende, mens hun falder i søvn, og spørge mig selv, om det virkelig kan passe, at jeg har lavet hende. Og så vil jeg for en gangs skyld gå ud og drikke mig rigtig fuld i vulgære cocktails på Salon 39 med alle dem, jeg kender i København. Jeg ville have en kjole på, der på magisk vis ikke kunne blive plettet.


LÆS OGSÅ: Anders Stegger: "Jeg bliver lidt intimideret af store bryster" 

LÆS OGSÅ: Sådan ser de kendte ud i genbrugstøj fra top til tå

LÆS OGSÅ: "Jeg brugte åndssvagt meget energi på mænd, som ikke ville mig" 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview