Vibeke Dorph

Foto: Getty Vibeke Dorph svarer på spørgsmål fra læserne.

Vibeke Dorph om forbudte forelskelser

Kære Vibeke: “Jeg er forelsket i min kærestes ven”

Jeg har fået følelser for min kærestes ven, hvad gør jeg, spørger en læser i dennes uges brevkasse. Læs svaret på Vibeke Dorph, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Efter en del turbulente og dårlige forhold, mødte jeg for tre år siden min kæreste, som jeg indtil nu har troet skulle være ham, jeg skal stifte familie med – vi er begge i begyndelsen af 30'erne. Vi har haft et rigtig dejligt forhold, vi kan snakke om alt, og han giver mig den tryghed og kærlighed, jeg synes, jeg altid har manglet.

Ud over at være en god ­kæreste, så er han også sine venners ven, og det er altid ham, de kommer til. For en måneds tid siden gik en af hans tidligere kollegaer fra sin kæreste og overnattede hos os de første dage efter bruddet.
Jeg må indrømme, at det var, som om lynet slog ned, da jeg mødte ham første gang. I de dage, vennen boede hos os, talte vi også virkelig godt sammen, alt imens luften var elektrisk.

At det også forholdt sig sådan for ham, fik jeg vished for den sidste aften, efter at vi alle tre havde drukket lidt for meget vin, og min kæreste var gået i seng. Her betroede vennen mig, at han var tiltrukket af mig, og han sagde, at han fornemmede, at det også gik den anden vej. Der skete ingenting, for jeg brød op og gik i seng.

Dagen efter flyttede han ud, men han har ­sidenhen sms'et mig, og jeg må indrømme, at jeg ikke kan slå ham ud af mit hoved, samtidig med, at jeg har så dårlig samvittighed over for min kæreste.

Nu aner jeg ikke, om det, at jeg kan føle mig så tiltrukket af en anden, siger noget om, at jeg ikke elsker min kæreste nok. Jeg aner i det hele taget ikke, hvad jeg skal stille op. Kan du hjælpe mig?

LÆS OGSÅ: Kære Vibeke: “Min svigermor føler, jeg er den helt forkerte for hendes søn”

Vibekes svar

Først og fremmest synes jeg, at du skal slå koldt vand i blodet og lade være med at skamme dig over, at du har ladet dig besnære af din kærestes efter min mening lovlig anløbne ven.

For selvom du har en sød og dejlig kæreste, kan du som alle andre sagtens komme til at gå hen og småforelske dig i andre også, selvom du stadig er glad for din kæreste. Det er ingen forbrydelse. Det bliver først slemt, hvis du lader dine følelser løbe af med dig og kaster dig i armene på f.eks. din kærestes ven.
Og det vil jeg da på det bestemteste anbefale dig ikke at gøre. For hvad siger det om en mand, at han lægger an på sin vens kæreste en sen nattetime i samme vens hus, når denne er gået i seng? Samme ven, der oven i købet har lagt øre til hans kæresteproblemer og givet ham husly?

Jeg ved ikke med dig, men mig siger det umiddelbart, at din kærestes ven har en elendig karakter. Var han et ordentligt menneske, og kunne han ikke leve uden dig, så ville han nok vente lidt med at betro dig sine følelser, til han var ædru og havde tænkt sig om, og han ville i hvert fald ikke gøre det i sin vens hus og i øvrigt blot et par dage efter, at han selv har brudt med sin tidligere kæreste.

Så med mindre du drømmer om flere turbulente og dårlige forhold, så hold dig langt væk fra manden og slå koldt vand i blodet. Du skal nemlig nok finde tilbage til din dejlige kæreste igen, det sker helt af sig selv, når du har fået ham "vennen" lidt på afstand, bare vent og se.

Skriv til Vibeke

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst. 

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Utroskab og Forelskelse