Vil du servere sommerens bedste drinks for veninderne? Få opskrifterne her

Vil du servere sommerens bedste drinks for veninderne? Få opskrifterne her

Ingen sommer uden lette og lækre forfriskninger. Har du inviteret gæster til et spontant arrangement på terrassen, skal du uden tvivl byde på Spaniens sommerdrink no. 1, sangria. Den er supernem at lave og passer perfekt i sommervarmen med sin søde smag

De lune, stikkende solstråler spreder sig over hele det danske sommerland – og vi er vilde med det. Dit overskud er i top, det samme er lysten til at stimle sammen med en flok gode veninder og brede picnictæppet ud i en nærliggende park eller invitere på lette forfriskninger hjemme på terrassen. Mange af sommerens arrangementer udspringer af spontane aftaler, derfor er de lette og lækre løsninger et must. Det er her den spanske sommerfavorit kommer ind i billedet, sangriaen. Den kulørte sommerdrink er supernem at lave, og en sangria-servering fylder med garanti dit selskab med glade summer vibes. Umiddelbart popper der nok et billede op af en rød drink toppet med læskende appelsinskiver, når du tænker sangria, men du kan sagtens prøve dig frem med andre varianter måske endda en hvid? Og til dig, der vil gøre det endnu lettere – uden at gå på kompromis med kvalitet og smag – er der godt nyt. Sangria Lolea tilbyder den perlende og smagfulde sommerdrink færdiglavet på fine prikkede flasker, der klæder ethvert sommerbord.

Der er altså lidt at vælge i mellem, og vi giver dig her tre forskellige måder at servere sangria for dine gæster:

Rød sangria

roed_sangria_GettyImages-500005177.jpg

Den mest kendte udgave af den spanske sommerdrik er nok denne røde variant. Den findes i et utal af variationer – og her kommer en opskrift, der er lige til at gå til – og som dine gæster med garanti vil kunne lide:

  • 1 flaske rødvin
  • ½ flaske cava
  • Friskpresset juice fra 4 økologiske appelsiner
  • Revet skal fra en økologisk appelsin og en økologisk citron
  • 1/2 dl sukker

Desuden: isterninger og en skive appelsin til pynt, kom eventuelt frugtstykker i drinken, f.eks. frosne vindruer eller jordbær.

Hvid sangriahvid_sangria_GettyImages-643919588.jpg

Vil du servere pendanten til rødvinssangriaen, så kast dig i stedet ud i en hvid udgave. Anvend for eksempel denne sommervenlige opskrift:

  • 1 flaske halvtør hvidvin
  • ½ dl Grand Marnier
  • ½ liter danskvand
  • Skal og saft fra to økologiske appelsiner og 1 økologisk citron
  • ½ dl sukker

Desuden: isterninger, limeskive og mynteblade som pynt

Den nye sangria fra Lolea

lolea_sangria.jpg

Du behøver blot poppe den fine flaske, og så er sangriaen fra Lolea ellers klar til servering. Den delikate drink, der uden tvivl bliver en sommerfavorit, kommer i to udgaver.

De boblende dråber i den røde flaske er lavet på Tempranillo og Cabernet Sauvignon, frisk appelsin- og citronsaft og med et strejf af kanel.

I den hvide flaske finder du dråber lavet på Macabeo og Chardonnay, frisk appelsin- og citronsaft og et strejf af vanilje.

Begge udgaver serveres kolde.