Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Vin for begyndere: Sådan kommer du sikkert i gang

Bliver du en smule genert, når én ved middagsbordet spørger til din mening om rødvinen? Lotte Malmgren er vinuddannet redaktør på magasinet ”Vin & Co.,” og hun giver her sine bud på, hvordan du med ro i sindet kommer i gang med at undersøge markedet.

Manges oplevelse af vin afhænger mere af omgivelser og stemning, end af hvad der egentlig er i flasken. Det understreger en ny kampagne fra dagligvarekæden Fakta, der i videoen her på siden tager fusen på en håndfuld danskere i en falsk vinbutik på Frederiksberg.

 

Lotte Malmgren har været med til at lave videoen. Hun er redaktør på magasinet ”Vin & Co.,” og det er hende, der har instrueret ekspedienten i vinhandlen på Værnedamsvej. Ifølge hende går pris og kvalitet ikke altid hånd i hånd. ”En dyr vin er ikke nødvendigvis en god vin, men en vin kan sagtens være god uden at være dyr. Kort fortalt handler det om vinens kvalitet og stil, og om det passer sammen med en ens forventninger. En vin kan vokse, hvis den bliver nydt i de helt rigtige rammer – og det samme gælder den anden vej,” forklarer hun. Oplevelsen af vin er altså ikke helt sort-hvid – der er mange ting, der kan påvirke oplevelsen, når man smager.

Råd med videre

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse, så giver Lotte Malmgren her sine bedste fem råd til, hvordan du kommer i gang som vinekspert.

Første god råd:
Et godt begynderråd – lær at spytte ud.

Andet gode råd: 
Vær ikke bange for at prøve noget nyt. Man kan altid lære noget.

Tredje gode råd:
Server vinen i nogle ordentlige glas, og hold pænt på glasset. Server ikke hvidvinen for kold eller rødvinen for varm.

Fjerde gode råd:
Du er din egen ekspert – stol på, hvad du smager, og på hvad du kan lide.

Femte gode råd:
Smag noget mere vin og bare nyd det.

Læs mere om Faktas kampagne mod vinsnobberi her.