VIND ET REJSEGAVEKORT TIL MALLORCA ELLER MENORCA

VIND ET REJSEGAVEKORT TIL MALLORCA ELLER MENORCA

Vind et Rejsegavekort til TUI. Gavekortet SKAL bruges på en rejse til Mallorca eller Menorca i perioden 1. april til 1. oktober 2020. Du vælger selv, hvornår du ønsker at indløse gavekortet, og hvor du vil rejse hen. Eneste krav er, at du rejser til Mallorca eller Menorca. Rejsegavekortet kan ikke sælges videre eller ombyttes til en anden destination. Det er Den Spanske Stats Turistbureau, som sponsorerer konkurrencen.

BESØG DE BALEARISKE ØER – DE EVIGE DANSKE FERIEFAVORITTER

Det er noget nær det perfekte rejsemål. De Baleariske Øer byder på en rig kulturhistorie, endeløse hvide sandstrande og fascinerende landskaber. Det er ikke tilfældigt, at De Baleariske Øer, med Mallorca i spidsen, er blandt danskernes allerstørste favoritrejsemål – og har været det i årevis.

Mallorca var det første rejsemål, som Simon Spies og Eilif Krogager sendte danskerne til i slutningen af 50’erne. De milde temperaturer og den gode mad var de store trækplastre, og i årene derefter kom danskere i hobetal til Mallorca. Og populariteten har aldrig aftaget! I dag er billedet heldigvis mere nuanceret, og danskerne har fået øjnene op for, at Mallorca og resten af de Baleariske Øer har meget mere at byde på end grisefester og endeløse dage på stranden.

Ørguppen Balearerne består af mere end 100 klippeøer, som byder på en varieret kultur og landskaber, der bare venter på at blive udforsket. Den tidligste befolkning på øerne var huleboerne, men det er talayotkulturen, som kom til øerne i bronze- og jernalderen, der har efterladt de største spor på øerne. Senere har øgruppen været under romerske, jødiske og britiske hænder, inden de blev en del af Spanien i starten af det 19. århundrede.

Mallorca

mallorca_SanMarroig_TramuntanaBjergene.jpg

Er den største og mest kendte af De Baleariske Øer. Mallorca er også den mest varierede af øerne. Tramuntana-bjergene i nord er ideelle til en vandre- eller cykeltur, og de smukke bjergbyer venter blot på at blive udforsket. Hovedbyen Palma de Mallorca kaldes også for ”Lille Barcelona”. Katedralen og den gamle bydel er blandt seværdighederne her, men byen byder naturligvis også på en række spændende museer, gode shopping-muligheder og et slaraffenland af gastronomiske fristelser.

Konkurrencen er sponsoreret af Den Spanske Stats Turistbureau


Præmie: 
Præmien er et rejsegavekort på 8.000 kr. til TUI.

Destination: 
Gavekortet SKAL bruges på en rejse til Mallorca eller Menorca 

Hvornår:
Gavekortet skal indløses i  perioden 1. april til 1. oktober 2020. Du vælger selv, hvornår du ønsker at indløse gavekortet, og hvor du vil rejse hen. Eneste krav er, at du rejser til Mallorca eller Menorca. Rejsegavekortet kan ikke sælges videre eller ombyttes til en anden destination.

Hvordan deltager du?: Du deltager ved at svare på spørgsmålet længere nede i artiklen
Vi trækker lod blandt alle rigtige svar mandag d. 9 marts 2020. Vinderen får direkte besked via mail. Hvis vinderen ikke vender tilbage på vores henvendelse inden for en uge, vil vi trække en ny vinder.


*dine informationer ved deltagelse (Navn + mail) vil IKKE! blive gemt eller brugt i markedsføringssammenhæng fremadrettet. 

Menorca

Cala-Mitjaneta_Menorca-_189270002.jpg

Udgør det østligste punkt i Spanien. Det er den næststørste af De Baleariske Øer. Menorca kaldes også for ”havets perle”, og hele øen blev erklæret biosfærereservat i 1993. Menorca er praktisk talt ét stort udendørs museum, og øen er et perfekt rejsemål for dig, som elsker at gå på opdagelse i forhistorien. Dette ses også i hovedbyen Ciutadella, der byder på en række spændende arkæologiske fund, som du bestemt ikke må snyde dig selv for at opleve. Menorca har en uspoleret natur, som gør den ideel til en vandre- eller cykeltur, og hvis du godt kan lide at betragte livet under havets overflade, byder Menorca på nogle af de bedste dykkersteder på De Baleariske Øer.

Ibiza

Ibiza_Eivissa_DaltVila.jpg

Vest for Mallorca ligger de to mindre øer, som kan besøges af turister. Ibiza, som er den største af disse to, er i dag bedst kendt som en partyø, men faktisk blev Ibiza erklæret for verdenarv af UNESCO tilbage i 1999. En af årsagerne til dette finder vi i hovedbyen Eivissa. Her ligger Dalt Vila, som er Europas ældste borganlæg. Bag borgene ligger det smukke historiske kvarter, som med sin smukke arkitektur leder tankerne tilbage til Middelalderen.

Formentera

furmentura.jpg

Middelhavets Caribien kaldes den sidste af de fire hovedøer på Baleaerne. Formentera er stadig en forholdsvist ukendt ø, og her kan det lade sig gøre at finde en rolig plet på en uberørt strand, der ikke vrimler med turister. Formenteras største attraktion må sige at være den fantastiske kystlinje, som udgøres af skiftevis kridhvide, uberørte sandstrande og klippeformationer. Det krystalklare vand gør desuden øen ideel til snorkling. Formentera kan kun nås med båd fra Ibiza, det er en sejlads på cirka en halv time.