Hvem løber med hovedrollen i næste sæson af SKAM?

Foto: NRK Alt.dk har regnet ud, hvem der bliver hovedrolleindehaver i 4. sæson af SKAM (tror vi).

Her er den næste hovedperson i SKAM

7 grunde til at dette er den næste hovedperson i SKAM

Der er mindst syv gode grunde til, at det ikke kan være andre end hende.

4. Sæson af SKAM bliver sendt i 2017, så meget ved vi. Men det er stort set også det eneste, vi ved med sikkerhed.

Holdet bag den populære norske ungdomsserie holder kortene tæt til kroppen og vil ikke engang sige, hvem der er hovedpersonen i den kommende sæson. Men det gør ikke noget. For her på alt.dk har vi gjort dig en tjeneste: Vi har regnet den ud.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest romantiske øjeblikke i SKAM

Næste sæsons hovedperson bliver: SANA!

Her er syv grunde til, at vi har ret:

1. Afstemninger: Vi vil have Sana
SKAM er på mange måder skabt af de unge seere, og hvert afsnit bliver til løbende med input fra dem, der ser SKAM. Og de vil have Sana som den næste hovedperson. Det viser stort set alle afstemninger, vi har fundet frem. Okay, alle vil have Sana, undtagen lige præcis dig. Alt.dks læsere håber nemlig, at Vilde bliver næste sæsons hovedperson. Hun er også dejlig. Men det bliver ikke Vilde. Ja, undskyld. Men sådan er det. Hvorfor? Vilde har spillet en fremtrædende birolle i samtlige sæsoner, og hun har ikke så meget nyt at byde på, som en hovedrolle vil kræve. Og så har hun i øvrigt alt for travlt med at være på Instagram - hvor hun gør det fantastisk! Hvis ikke du følger hende, skal du gøre det NU.

2. Sana har en uforløst konflikt i baglandet - og vi vil vide mere om hende
Vi har allerede fået et glimt af hendes rivalisering med en anden hijabklædt pigegruppe på gymnasiet Hartvig Nissen. Og i 2. sæson kom det desuden frem, at hun bliver chikaneret på Instagram, fordi hun var til en fest på en russebuss. Der er meget mere i det her emne.

3. Sana er inspirerende
Hun har gjort det flere gange: Givet en klog og overraskende opsang til Noora i 2. sæson og flere gange til Isak i 3. sæson – blandt andet om religion og om at være bipolar. Samtaler som også har ramt seerne lige i maven. Det gør hende til en fantastisk rollemodel og giver historien om Sana langt mere dybde end "blot" en fortælling om en ung norsk muslim.

LÆS OGSÅ: 25 år efter: Noora og William mødes som voksne i ny SKAM-parodi

4. Julie Andem er modig
Det lyder måske lidt grimt at sige, at det vil være kontroversielt at gøre en velintegreret muslim til hovedrollen i Norges mest populære ungdomsserie nogensinde. Men det vil det være. Til gengæld er der næppe nogen, der vil kunne gøre det bedre, end den fantastiske skaber af SKAM, Julie Andem.

5. Trumps blokade af muslimske lande
Den amerikanske præsident Donald Trump indførte sidst i januar indrejseforbud for personer fra syv muslimske lande, og han indskrev en paragraf, der gør det sværere for muslimske visumansøgere fra lande med flest muslimer at komme ind. Teamet bag SKAM ønsker ikke at politisere serien. Men protesterne over Trumps politik er så stærke, at det slet ikke er utænkeligt, at SKAM vælger at bruge den stærke og beundringsværdige karakter Sana til at give sit besyv med på verdenssituationen.

6. Hun har en NY historie at fortælle
I den 1. sæson var det den heteroseksuelle forelskelse, vi hørte om. I 2. sæson var det den vilde og dramatiske forelskelse, mens det i 3. Sæson var den homoseksuelle forelskelse. 4. sæson bliver om den forbudte forelskelse - eller måske om den forudbestemte forelskelse? Tror vi.

7. Rygterne siger det
Sidst men ikke mindst er der rygterne. Dem skal man som bekendt aldrig stole på. Men vi har altså nogle anonyme, fjerdehåndskilder som siger, at de kender nogle unavngivne personer

I weekenden kunne man i øvrigt se pigerne fra SKAM i en sjælden offentlig sammenhæng, og det er genialt.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du Vilde, Noora og alle de andre på Instagram

Se, hvad vi ellers skriver om: SKAM, Serier og Kendte

610x200_woordy_knap2.jpeg