Yvonne Koné
Foto: Andreas Houmann

Yvonne Koné: “Mine ansatte har spurgt, om jeg ikke vil lade være med at drikke kaffe”

Taske- og skodesigneren har fået forbud mod at drikke morgenkaffe. Der er heldigvis intet forbud mod tidlig frokostpasta i Toscana.

Yvonne Koné, 43 år, her i Nyhavn. Hendes butik og kontor ligger i sidegaden Store Strandstræde. Hun er uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole og startede firma i eget navn i 2011.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 13-årige stilikon

Hvordan starter din dag? 

“Skal jeg være helt ærlig? Klokken halv seks kommer min mand Rasmus (der er illustrator, red.) ind med en morgenmadsbakke til vores søn Hasse på ni, der altid lægger sig mellem os om natten. Så ligger han helt sumpet med lukkede øjne og spiser sin bolle. Min søn Bror på 15 får også en bakke ind til sig, men min datter Johanna på 18 er altid morgensur. Hun klarer sig selv, og jeg skal ikke have noget morgenmad. Bare en kop grøn te. Jeg er hyperaktiv af natur, og jeg bliver så speedet af kaffe, at jeg sidder og fløjter, knipser og hopper. Mine ansatte har pænt spurgt, om jeg ikke vil lade være med at drikke kaffe.”

 

Hvordan vælger du sko om morgenen? 

“Efter vejret og humøret. Jeg går helst i sandaler fra marts til september. Skal jeg til fest, tager jeg ni ud af 10 gange stiletter på, selv om jeg er 180 cm høj. Min mand er ikke helt vild med det. Han er 5 cm højere end mig – og det er, hvis vi ikke tæller håret med.”

LÆS OGSÅ: "Freja er den første pige, jeg har været sammen med"

Hvorfor har du valgt at have butik og kontor i Store Strandstræde? 

“Gaden er som en landsby, hvor alle kender alle. Der er noget udansk over den, noget pariserstemning, som jeg virkelig godt kan lide. Jeg åbnede min butik i august 2014, og om et år åbner en stribe af lækre butikker på den modsatte side. Jeg har altid godt kunnet lide at være med til at skabe noget nyt, i det her tilfælde et spirende lokalmiljø.”

Skal du åbne flere butikker? 

“Ja, men ikke i Danmark. Jeg vil gerne åbne en butik i New York, men projektet er kun på stadie 1-2, hvis 100 er den dag, butikken åbner. Mit mål er, at det skal ske inden for halvandet år. Til efteråret tager min familie og jeg derover på researchtur i tre måneder. Jeg ved allerede, hvilken gade min butik skal ligge i. Men det beholder jeg for mig selv lidt endnu.”

En video slået op af Yvonne Koné (@yvonnekone) den 17. Aug 2016 kl. 6:50 PDT

 

Du har også et særligt forhold til Italien, hvor du får produceret dine sko og tasker? 

“Jeg er altid euforisk glad, når jeg er i Italien, og kommer der seks-syv gange om året i området mellem Lucca og Firenze i Toscana, hvor taske- og skofabrikken og garveriet ligger. Der er en rar stemning på fabrikkerne, som alle er ejet af de sødeste familier. De er stolte af deres håndværkstradition og er vildt dedikerede. Håndværkerne smører lim på sålen, som var det et maleri, og alt bliver lavet i hånden. Jeg tager altid et eller to af mine børn med, og så ser vi, hvordan produktionen bliver lavet, og jeg opkøber restpartier skind i fine farver.”

Det er måske i Italien, man får verdens bedste morgenmad? 

“Nej. I hvert fald ikke på det hotel, vi altid bor på. Det ligger dejligt, men morgenmaden består af Coco Pops, langtidsholdbar mælk og kaffe fra en mærkelig maskine. Børnene elsker det, men jeg spiser ikke morgenmad. Til gengæld får vi tidlig frokost. To portioner pasta, gerne arrabiata, som er med tomatsauce og en ordentlig omgang parmesan. Det er det, jeg elsker ved det italienske køkken. Maden er simpel og usnobbet. Det er ikke nødvendigvis sundt, men det er smagfuldt.”

 

Hvis ikke det er morgenmad, hvad er så din benzin? 

“Min drivkraft er, at produktet skal blive perfekt. Jeg forbedrer mine sko og tasker igen og igen. Det betyder desværre også, at de bliver dyrere, fordi jeg bruger dyrere indlægsmateriale og metalspænder. Det er ikke nødvendigvis noget, du ser med det samme. Men det er de forbedringer, der gør, at taskerne og skoene kan holde længere, og du får større kærlighed til produktet. Jeg er ikke drevet af penge. Jeg vil da gerne kunne sige til min mand: “Nu køber vi det sommerhus,” for det er hans store ønske. Men hvis det var o.k. med ham, ville jeg gerne bare have 20.000 kr. i løn resten af mit liv, så længe jeg ikke behøver gå på kompromis.”

LÆS OGSÅ: Lotte Freddie: "Aldrig har det været så chikt at gå i genbrugsbutikker"

LÆS OGSÅ: 9 ting du skal opleve på weekend i Amsterdam

LÆS OGSÅ: Kom med til Oh Lands New York

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview