Skoletaske
Foto: PR Det er vigtigt at finde den helt rigtige taske!

18 lækre skoletasker

Skoletasken skal være den helt rigtige, når junior pakker penalhus og madpakke allerførste gang: praktisk, smart og selvfølgelig god for ryggen.

LÆS OGSÅ: Madkasser og drikkedunke: Klar til skolestart

Vi har fundet 18 tasker til det lille barn, der for første gang skal i skole – eller måske bare har brug for en rygsæk i børnhaven.

10 gode tasketip

1. Lad dit barn prøve skoletasken både med og uden overtøj på. Den skal sidde godt på ryggen (ikke numsen!) og kunne bruges både sommer og vinter.

2. Der findes masser af smarte rygsække, men kun en brøkdel er designet til de yngste skolebørn. Tjek, at tasken passer til dit barns alder og højde, før I forelsker jer alt for dybt.

3. Det er en stor begivenhed at begynde i skole, og dit barn skal have en taske, som indgyder selvtillid. Det vigtigste er dog, at den er funktionel og sidder godt. Så advar dit barn, inden I går ind i butikken, om, at de voksne får det sidste ord.

4. Køb aldrig skoletasken for stor. Taskens ryg skal have størst mulig kontakt med barnets ryg og må ikke rage for langt bagud. Det giver forkert placering af vægten.

5. Tjek lynlåse, knapper og spænder. Er de nemme at bruge – også for dit barns små hænder?

6. Taskens ryg skal være polstret, så den ikke tager form efter bøgerne. Tjek desuden, om der er ekstra polstring nederst på ryggen, hvor vægten lægger tryk på lænden, og gå efter polstrede skulderremme, så de ikke gnaver.

7. Det er hoften og de stærke rygmuskler, der bærer vægten, så tasken må ikke være bredere end barnets ryg. En for bred taske belaster de forkerte muskelgrupper.

8. Skoletasken må ikke have stropper eller snore, der kan komme ind i cykelhjulet. Klip dem til, så de passer.

9. En brystrem holder skulderremmene på plads, mens en hofterem holder tasken fast på ryggen. Begge dele gør tasken lettere at bære.

10. Skulderremmene må hverken sidde yderligt, så de glider af, eller for tæt på halsen, så de gnaver. Lær taskens ejer selv at regulere dem.

5 trin til at pakke skoletasken på den gode måde

1. Pak skoletasken sammen med dit barn, så alt får en fast plads, som I begge kender.

2. Placer bøger i rummet tættest på ryggen og de tunge ting i toppen. Så er vægten fordelt bedst.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver junior skoleklar

3. Medbring kun det nødvendige, og lær dit barn jævnligt at rydde op i sin taske. Mange skolebørn bærer rundt på en masse, de slet ikke har brug for.

4. Tjek, at dit barn ikke bærer mere, end ryggen kan klare. Den fyldte taske må ikke veje mere end 20 procent af barnets vægt.

5. Vent med at fylde vand i drikkedunken, til I er på skolen. Så sparer I vægten på vejen. 

Kilder: Forbrugerlab.dk, Ergoterapeutuddannelsen i Aalborg og DR Forbrug.

LÆS OGSÅ: Sådan lærer dit barn at læse før skolealderen

LÆS OGSÅ: Test: Er dit barn skoleparat?

LÆS OGSÅ: Sådan bliver I klar til første skoledag

Se, hvad vi ellers skriver om: Skolestart