Apps til børn der træner kreativitet, begreber og logik
Foto: Colourbox Find de rigtige apps, når du har brug for 10 minutter til at lave mad, ordne vasketøj eller andet, der kræver ro.

Apps til børn der træner kreativitet, begreber og logik

3 apps til ulvetimen: Få ro på mens ungerne træner kreativitet, begreber og logik

Musik, puslespil og pegebøger er genial underholdning for selv de mindste børn.

Mangler du ind imellem et lille frirum, hvor du ikke står for underholdningen? Med de rigtige apps er iPad’en det perfekte legetøj til junior – for eksempel når ulvetimen raser, og du skal koncentrere dig om madlavning eller andre ting. Du vil selvfølgelig gerne servere nogle gode oplevelser, så underholdningen ikke bare er tomme kalorier. Vi anbefaler her nogle apps, der støtter op om kreativitet, begreber og logik.

Slip fantasien løs med Kapu Bloom Tunes

Denne musik-app er rigtig fin til de mindste. Barnet skal farvelægge et frø, der skal vandes med magisk vand. Frøet vokser op gennem jorden og bliver til en blomst, som barnet kan farvelægge. Hver farve har en tone knyttet til sig, så de smukke blomster bliver ledsaget af fine melodier.

Stimulerer barnets musiske og kreative evner

App’en ‘Kapu Bloom Tunes’ er en fin kreativ app. Den er nem og intuitiv og kan benyttes uden hjælp fra mor og far. Det er en perfekt begynder app, der er egnet til de 1-3 årige. Den udforsker barnets kreative side, og med enkelte tryk og stryg på skærmen har barnet skabt noget unikt og flot. Musikken er fin og understøtter den søde grafik på en sjov og god måde, og der er både velkendte børnesange samt nye finurlige melodier. Barnet kan ikke lave noget forkert, og elsker dit barn musik, så er ‘Kapu Bloom Tunes’ et godt valg.

Hent Kapu Bloom Tunes i App Store eller på Google Play

LÆS OGSÅ: 3 apps til barnet der elsker at synge børnesange

Kæmpe pegebog for de mindste

App’en ‘Sound Touch’ er et mekka ud i billeder og lyde. Det lille barn trykker på et billede og aktiverer lyden, det er såre simpelt. Det gode er, at hvert tegnet motiv har mange forskellige billeder og lyde. Tag for eksempel en hest – der er et billede af et lille føl, en hest der galoperer, en hest der græsser, og hvert billede har sin egen lyd. I bunden af skærmen er der menuer med forskellige kategorier. Dyr, køretøjer, musikinstrumenter osv.

Flere timers underholdning

‘Sound Touch’ er designet specielt til de allermindste fra
6 måneder til 2 år. Med et tryk på skærmen er barnet i gang, og der er mange timers underholdning med flotte billeder og sjove lyde. Barnet lærer at koble billeder med lyde fra mange af de ting, vi omgiver os med i dagligdagen og udvider derved sine begreber.

Hent Sound Touch i App Store eller på Google Play

Hyggelige logiske udfordringer med Børnepuslespil

‘Børnepuslespil’ er en rigtig god begynder-app. Der er to sværhedsgrader af puslespil, og for hver af dem er der fem puslespil. Når barnet har valgt et puslespil, skal det trække den rigtige brik til den rigtige plads for at få næste brik frigivet. Når puslespillet er færdigt, kommer der en sjov lyd.Du får 10 spil i den gratis version af ‘Børnepuslespil’.

Nydelig grafik

Appen egner sig til de 1-4 årige, og barnet lærer hurtigt, hvordan det fungerer, så det selv kan sidde med app’en uden forældrenes hjælp. Der er meget fine lydeffekter og musik, der passer godt til puslespillene. Grafikken er virkelig flot, hvilket er ret sjældent for puslespils-apps, og den inviterer i den grad til at blive trykket på. En ekstra bonus er, at man helt er ude over brikker, der forsvinder. 

Børnepuslespil app

Hent Børnepuslespil i App Store.

LÆS OGSÅ: 9 bedste apps for små børn mellem 0-3 år

LÆS OGSÅ: 3 apps der styrker det lille barns finmotorik og koncentrationsevne

LÆS OGSÅ: Medieforsker: Børn kan lære en masse af tv og apps

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn