Uenige om babys navn

Foto: Getty Images Er valget af navn til baby i maven ved at drive jer til vanvid? Hjælpen ER på vej!

Uenige om babys navn? Sådan løser I problemet

Er I uenige om, hvad barnet skal hedde, eller har vennerne hapset det navn, I altid har drømt om at give jeres guldklump? Her er løsningen!

Der er dem, der ikke er et sekund i tvivl om, hvad baby i maven skal hedde. Og så er der dem, der skal gå så gruelig meget igennem for at finde et godt og passende navn til junior og har brug for mange råd. Tilhører du den sidste kategori, så vil du sikkert nikke genkendende til et eller flere af dilemmaerne i denne artikel.

Men bare rolig – vi lader dig ikke i stikken! Se her, hvordan du takler tre navnekriser, som du helt sikkert ikke er alene om at være havnet i.

LÆS OGSÅ: Top 100: De mest populære babynavne

Krise #1: Vi kan ikke blive enige om et navn!

Hvis du selv skulle bestemme, havde du sikkert ingen problemer med at vælge et navn til baby i maven. Måske har du altid drømt om Elvira, Kastanje eller Falke. Men hvad nu hvis barnets far slet ikke deler din begejstring? Det er SÅ forskelligt, hvad vi kan lide af babynavne , og det at skulle blive enige om et navn kan virkelig få følelserne i kog. Ja, måske endda få dig til at bryde ud i tårer.

En måde at løse problemet på er at lave en liste med muligheder, mens du stadig er gravid. Det kan også hjælpe senere hen, hvis din kæreste nedlægger forbud mod alle dine forslag, men ikke selv kan komme op med noget bedre.

Lav en liste for piger og en liste for drenge og lav plads til, at I hver især kan krydse af, hvilke navne I kan lide, og hvilke I ikke bryder jer om. Lav ud fra det en top tre-liste. I kan jo skelne til, hvad der hitter i USA eller andre lande, hvis de danske er for “kedelige”. Kig på listen i løbet af graviditeten, og indsnævr den undervejs. Hvis I har flere end én fælles favorit, kan I altid bruge det ene navn som mellemnavn.

Hvis I er helt kørt fast i navneudvælgelsen, så modstå fristelsen til at tvinge en beslutning igennem. Måske skal I vente med at snakke om det, til I er tættere på termin – eller måske endda først, når I har mødt den lille nye verdensborger.

Hvis I STADIG ikke kan blive enige, så er sidste udvej at slå plat eller krone. Eller putte jeres favoritnavne i en hat, og lade en anden (måske en storesøster eller -bror) trække navnet.

LÆS OGSÅ: Naturelsker? 48 flotte navne inspireret af naturen

Krise #2: Ingen kan lide det navn, vi har valgt!

Det kan være hjerteknusende, når andre ikke synes som navnet, I har brugt måneder på at finde og blive enige om. Og selvom folk ikke kritiserer det direkte, kan en vag respons gøre ligeså ondt.

Spørg dig selv: bekymrer du dig om, hvad andre synes om jeres navnevalg, fordi du selv elsker navnet og ville ønske de også gjorde det? Eller er det fordi, de i virkeligheden trigger din egen tvivl om navnet? Hvis det sidste er tilfældet, så find ud af hvad du kan gøre for at rette op på det.

Men hvis det er fordi, at du gerne ville have, at de elskede navnet ligeså meget som dig, så tænk på, hvorfor I valgte det. Måske var det en hyldest til et kært familiemedlem, eller måske var det simpelthen bare, fordi du og din kæreste elsker lyden af det? Husk dig selv på, at andres negative meninger ikke ændrer ved disse grunde – det vil hjælpe dig til at modstå kritik.

Og tænk samtidig på, at når det kommer til babynavne, så er det umuligt at gøre alle glade. Nogle elsker klassiske og populære navne, mens andre er til de mere specielle. Indimellem gange skal familie og venner bruge lidt tid til at vænne sig til et navn, og et barn har en fantastisk evne til at gøre navnet til sit eget.

Hvis I har valgt et usædvanligt navn, så kan du introducere det på en måde, så du på forhånd afværger harske kommentarer eller underlige blikke. Når du bliver spurgt om din babys navn, så sig f.eks. “Det er et usædvanligt navn, og vi elsker det, men måske skal andre lige vænne sig til det.” Det giver folk et par sekunders forberedelse, hvilket kan være rart både for dem og for dig. 

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 90 mest usædvanlige navne

Krise #3: Nogen har stjålet vores favoritnavn!

Du og din kæreste har – efter MÅNEDERS diskussion – fundet det perfekte navn til jeres kommende barn. I afslører begejstret jeres valg over for et par tætte venner, og kan en måned senere konstatere, at jeres venner har givet deres lille nyfødte lige præcis dét navn. Jeres babys navn!

Tag allerførst en dyb indånding. Nogle gange er der mere tale om tilfældigheder end et reelt tyveri. Dette gælder særligt for populære navne. Hvis det ligger i toppen af navnelisterne, er risikoen for at andre (også tætte venner) napper det, relativt stor. 

Andre gange hapser folk simpelthen et navn, fordi de er vilde med det, selvom de godt ved, at du nok ikke vil bifalde, at de bruger det. Hvis det er en fjern bekendt, så lad være med at gå op i det, og brug navnet alligevel.

Hvis det derimod er en nær veninde, kan det være mere tricky at takle. Prøv at forklare veninden, at hendes valg har gjort dig ked af det. Du synes, du havde fundet det perfekte navn til jeres barn og fortalte hende om det i fortrolighed. I sådanne situationer er det ofte bedst at få renset luften.

Beslut så, hvad du vil gøre med dit eget ufødte barns navn. Vil du bruge navnet alligevel? Eller vælge et andet navn, I har haft oppe at vende – måske ét som minder om det, din veninde stjal? Hvem ved, måske ender du med at blive endnu mere glad for det nye navn.

Kilde: Babycentre.com.uk

Se, hvad vi ellers skriver om: Navne, Drengenavne og Pigenavne

610x200_woordy_knap2.jpeg