Madpakke til børn
SPONSORERET indhold

5 gode råd om madpakker

Den gode madpakke er den, man selv har smurt. Den sunde madpakke er den, der bliver spist og mætter. Den lette madpakke er den, ungerne selv klarer, når de bliver store nok (førend du aner). Inspiration får du lige her.

Af:: Birgitte Glerup og Lone Voss Foto: iStock
16. dec. 2014 | Børn | Vores Børn

Skal du lave madpakke til det lille, mellem eller store barn? Vi har fundet fem gode råd til madpakken, som vi serverer for dig her.

1. Involver dit barn

De fleste børn spiser mere af den mad, de selv har været med til at lave. Dit barn kan være skeptisk over for nye madvarer, men hvis hun har smagt sagerne, mens I sammen forbereder en madpakke, så ryger maden nok også ned senere.LÆS OGSÅ: Derfor er det okay, at dit barn er kræsent

2. Lav mad i weekenden

Når dit barn skal involveres i madpakkerne, er det ikke mandag morgen. Gå i stedet i køkkenet, når I har god tid, for eksempel søndag eftermiddag. Dit barn kan være med til at afmåle mel, smuldre gær, ælte, forme, pensle, piske med håndpiskeris, skære agurkestave til tern og pille æg og dele dem med æggedeler.

3. Gå roligt frem

Dit barn spejler sig i andre børn og har brug for at vænne sig til nye ting. Madpakken skal derfor ikke lige pludselig være alt for udfordrende. Gem helt nye smagsoplevelser til aftensmaden, hvor I spiser sammen.

4. Flere rum til maden

Undgå stanniol og husholdningsfilm, brug i stedet bokse, så maden ikke smatter sammen. Mange børn kan godt lide, al maden er adskilt. De kan fås i mange størrelser og farver og kan genbruges. Suppler med madpakkepapir.

5. Brug rester

Meget af det, I serverer til aftensmad, kan indgå i madpakken dagen efter. Ovnbagt kylling, skiver af oksekød eller frikadelle er dejligt fyld mellem to skiver groft brød eller rugbrød. Smør med pesto eller lidt mayonnaise, og læg grønt i.

LÆS OGSÅ: Madkasser og drikkedunke: Klar til skolestart

LÆS OGSÅ: Lad dit barn lave madpakken

LÆS OGSÅ: Vi tester børnevenlig ost