sponsoreret indhold
7 gratis sommeraktiviteter, du kan lave med børn
SPONSORERET indhold

7 gratis sommeraktiviteter, du kan lave med børn

I sommerferien er der masser af tid til at lave noget sammen som familie. Her får du 7 ideer til sjove lege og aktiviteter, som er perfekte til en sommer med børn, og som I kan lave helt gratis.

07. jul. 2022 | Børn | BR

Sommeren har for alvor ramt os, og det betyder, at I endelig har masser af tid sammen som familie. Men det er ikke altid lige let at blive ved med at finde på sjove lege, der aktiverer børnene. Slet ikke, hvis I er ude efter en sommer uden de store omkostninger.

Derfor har vi samlet syv sjove og gratis aktiviteter, du kan lave med børnene i sommervarmen – hvad end I er til hygge i haven, vandsjov eller magiske lege.

 1. Byg en hule i haven
  I behøver ikke langt væk for at finde på sjove ferieaktiviteter. At bygge en hule er en klassiker, og det kan gøres relativt simpelt med et par stole og nogle tæpper. På den måde er det også let at rydde op efter hulelegen. Skal det være avanceret, kan I også bygge et legehus i et af havens træer.
 2. Følg BR’s magiske skattekort
  Hokuspokus! Tag på en eventyrlig opdagelsesrejse gennem BR’s 14 Magiske Legeverdener! BR har forvandlet 14 butikker til Magiske Legeverdener fyldt med tryllestøv. Hver Legeverden er en oplevelse for sig og giver børnene mulighed for flere timers leg. De Magiske Legeverdener har hvert deres legetema. Sluk brande i Aalborg på Den Magiske Brandstation, tag en rutsjebanetur til Det Magiske Tivoli i BR Waves, eller oplev vaskeægte magi i Den Magiske Drageverden i Holstebro.

  I kan roligt forvente nye magiske oplevelser, når I følger Magiruten Danmark rundt. Hent et Magisk Familiepas og et skattekort gratis i en BR-butik, og lad den eventyrlige rejse begynde. I får et stempel i passet og en lille gave til børnene, hver gang I besøger en af BR’s Magiske Legeverdener.
  Billede_614.jpg
 3. Hop i bølgen blå
  Der er ikke noget bedre end en tur i vandet, når temperaturen er høj, og solen skinner fra en skyfri himmel. Tag parasol, håndklæder og solcreme under armen, og begiv jer afsted mod den nærmeste strand. Husk svømmevingerne, så der ikke opstår ubehagelige situationer i vandet.

  Børn kan få masser af tid til at gå i vandkanten, hvor I kan bygge sandslotte, fange krabber eller gå på skattejagt efter fine sten og strandskaller. Tag stenene med hjem, og find malerpenslerne frem. Stenene kan let forvandles til søde mariehøner, bier eller andre kunstværker.

  Bor I langt fra stranden, bor I måske tæt på en af BR’s Magiske Legeverdener. I Tilst, Næstved og Gentofte finder i Det Magiske Hav med masser af sjove lege – både for landkrabber og vandhunde.
 4. Læs en god bog i haven
  Højtlæsning er noget af det hyggeligste, og bare fordi vejret er godt, behøver I ikke lægge bøgerne på hylden. Læg et tæppe i skyggen af havens træer, bland en kande kølende lemonade, og læs en god bog. Er børnene i skolealderen, kan I benytte muligheden til at øve jer i at læse højt.

  I BR’s Magiske Legeverden i Tilst får de første 500 børn en Harry Potter-tryllestav med hjem, og måske kan magien vække læseinteressen, så I skal have fat i Harry Potter-bøgerne.
 5. Brug naturens legeplads
  Fuglekvidder fra oven og frisk luft i lungerne… Skoven er en fantastisk legeplads! Pak en picnickurv, og gå på opdagelse mellem træer og buske. Brug leg som en mulighed for at lære skoven at kende ved at lade børnene samle bestemte svampe, blomster eller blade. I kan også besøge en af de mange naturlegepladser, der findes i de danske skove.

  I skoven kan I finde blade, kogler, grene og blomster, som kan tørres, presses, males på eller bindes kranse af. Så har I aktiviteter til en regnvejrsdag, når I kommer hjem.

  Har I glemt solcreme og picnickurv, eller er I mere til indendørs leg? Så kan I finde en magisk variant af skoven BR’s Magiske Legeverdener i Holbæk, Rødovre og Randers – og i Kolding kan I opleve en magisk jungle.
 6. Inviter til haveleg
  Ude godt, men hjemme bedst. Det letteste sted at aktivere børnene er i haven, hvor de små kan løbe rundt og lege, mens du selv kan ordne praktiske gøremål. Har I en sandkasse, en græsplæne, et klatretræ eller en trampolin, er sommeren sikret. Lad børnene spille fodbold på græsplænen, hjælp de helt små at få badevinger på og pjaske i soppebassinet, eller saml hele familien omkring et kongespil. På den måde kan I være sammen på en afslappet måde.
 7. Gå på opdagelse i naturens spisekammer
  Naturen vrimler med ting, der kan proppes i munden. Det er derfor helt ideelt at samle de godter, den har at byde på. Hele sommeren kan I finde vilde brombær og hindbær i naturen, som kan spises på vejen. I kan også plukke ramsløg, som kan bruges til pesto. Eller I kan hoppe i et par waders og tage på tangsafari. Skal det være nemt, så tag ud på den lokale jordbærmark, og pluk jordbær.