Fødsel
Lattergas er en form for smertelindring, der ikke i sig selv gør ondt. Foto: Nimastock

7 mødre: Hvilken smertelindring hjalp dig?

Det er er stor forskel på, hvilken smertelinding der virker under fødslen. Hør 7 mødres oplevelser med forskellig smertelindring.

Når veerne bider, fødslen er godt i gang, og kræfterne ved at slippe op, kan du som fødende have brug for hjælp til komme igennem smerterne.

Heldigvis findes der meget forskellig smertelindring, alt efter hvor langt du er i fødslens faser. For eksempel må der kun gives morfin, når der er en vis rum tid tilbage af fødslen, ligesom man nikke kan give epidural, hvis barnmet står for langt nede i bækkenet. Af samme grund er det en god idé med det samme at tale med sin jordemoder om, hvilken smertelindring du ønsker resten af fødslen.

Der er også stor forskel på, hvilken smertelinding der virker under fødslen, og hvad der tiltaler den enkelte. De fleste mødre har sikkert oplevet, at jo stærkere veerne bliver, des mere villig bliver man til at prøve hvad som helst af smertelindring for at få dem dulmet. 

Vi har spurgt syv mødre om, hvilken smertelindring de fik, og hvordan den virkede på dem. Mødrene fik både steriltvandspapler, varmt vand, epidural, lattergas, akupunktur pudendusblokade.

Klik i vores galleri for at læse de syv mødres oplevelser.

LÆS OGSÅ: Fødsel – vær forberedt på smerten

LÆS OGSÅ: Min fødsel: “Epidural – NU!”

LÆS OGSÅ: Fødselsforberedelse: Kan man føde uden smerte?

Se, hvad vi ellers skriver om: Barsel, Fødsel, Gravid og Børnesygdomme