Billige julegaver

Foto: Nimastock Køb på udenlandske sites, husk dine fordelskort og sammenlign priser på forhånd lyder nogle af rådene til at spare penge på julegaver.

Billige julegaver

8 værdifulde tip til billige julegaver

Find ud af, hvordan du kan spare penge på julegaver ved at købe dem utraditionelle steder.

Du vil sikkert gerne give dit barn og resten af familien nogle gode julegaver i år men også helst spare penge, hvis det er muligt. Og det er det faktisk.

En ting er, at det er vigtigt at lære dit barn glæden ved at give, men det behøver ikke nødvendigvis koste en bondegård at være rollemodel.

Har du en helt lille baby, kan julen være en god tid til at kigge på alt udstyret til det første år og se på, om du enten skal ønske dig noget eller selv ud og skaffe det. Gerne i god tid, for der er ikke meget, der kan få julegaveshopping til at blive dyr, som hvis man du i panik hiver ned fra hylderne lige inden juleaften.

Hvis du gerne vil spare lidt ekstra, kan det derimod betale sig at se sig for og tænke på utraditionelle måder at købe årets julegaver.

LO Plus, som er en fordels- og rabatordning dannet på baggrund af en række LO-forbund, lavede sidste år en undersøgelse, der viste, at der er mange penge at spare, hvis man kigger sig for, og husker at mange af os store besparelser til gode, hvis vi for eksempel bruger de rabatordinger, der følger med alle vores kort i pungen.

Her er 7 bud, der kan spare dig mange penge.

1. Lav en plan og hold dig til den

Det allerførste, der kan hjælpe dig med at spare penge, er at finde ud af, hvem der skal have gaver, og hvad de skal have. Ved at skrive ned og danne dig et overblik, kan du se, om du kan købe nogle af tingene billigt på nettet fra det samme sted og dermed spare fragten. Samtidigt giver listen dig mulighed for at holde dig fast, når butikkerne lokker med lækre varer hele måneden. Du slipper for impulskøb, der nok kan være dejlige men ikke gavner din økonomi.

2. Tag på outlet-messe

Børnetøj, gryder og pander, sko og sportsudstyr. Landet over ligger der outletcentre, hvor du kan købe helt nye ting med et ordentligt afslag i prisen. Kommer du fra Sjælland eller skal krydse landet, ligger der uden for Ringsted et stort center, hvor man både kan finde Pomp De Lux og Hugo Boss, alt efter hvem du skal købe til. Tjek også sitet outletguiden.dk, der har en liste over outletbutikker i hele Danmark.

3. Kig på dine fordelskort

Mange af os har gennem arbejde eller kundeklubber mulighed for at købe billige ting eller optjene point og omsætte den til varer.Det er oplagt at bruge dine fordele og rabatter på julegaverne. Ifølge en undersøgelse foretaget af ordningen LO Plus, glemmer langt de fleste af os, at vi har kort liggende i pungen, der giver os en masse rabat.Kun 64 procent af de adspurgte havde planer om at bruge de optjente fordel på julegaveindkøb, men ved at gå dem igennem, får du mange penge forærende, du ellers selv skulle have op af lommen.– Vi siger ja tak til fordels- og bonuskort for at få gode priser, men vi giver os ikke den tid, der skal til for at høste de fordele, der er på vores kort. Vi er for dårlige til at sætte tid af til at ’læse på lektien’. Og det kommer man ikke uden om, hvis man vil nyde kortfordele, har Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen tidligere udtalt til Ekstrabladet.

4. Køb gaven brugt

Der går nogle gange kun uger og andre gange få måneder, inden børn vokser ud af deres tøj, så hvis dit barn endnu ikke slider på det, er det en god idé at købe børnetøjet brugt i gave. På dba.dk var der i oktober 170.000 stykker børnetøj til salg.– At købe og sælge brugt er en god måde til at få pengene til at række længere, og dét argument tror jeg, alle kan forholde sig til uanset størrelsen på ens pengepung, siger PR-ansvarlig hos dba.dk Jan Lang.Også på Trendssales er der billigt tøj at finde. I en undersøgelse blandt 2.500 Trendsales-brugere svarer 95 procent, at de har det fint med at få en brugt julegave, og 85 procent af brugerne kan sagtens selv finde på at købe gaverne second hand.– Det er rigtig dejligt at se, at størstedelen af danskerne er klar til at bryde en traditionen med overforbrug og i endnu højere grad tænker bæredygtighed og økonomisk ansvarlighed ind i deres juleshopping, siger Tobias Christensen, der er kommunikationsmedarbejder hos Trendsales.Second hand er også godt, hvis du for eksempel vil give din veninde en dyr mærkevarebluse men ikke har råd til at købe den til nypris, ligesom der er masser af brugt legetøj, der ikke fejler noget.

5. Se dig for i flere butikker

Hvis du er typen, der godt kan lide fysisk at gå ud at købe julegaver, kan du prøve at besøge andre butikker end dine sædvanlige. Priserne på standardting er ikke nødvendigvis de samme alle steder, og det er derfor langt fra sikkert, at din yndlingsbutik er den billigste. Sæt dig i hvert fald ind i, hvad gaven bør koste, inden du i panik kører dankortet igennem maskinen for at krydse endnu et punkt af på din liste. Det kan endda være, du kan prutte gaven ned, hvis du har bevis for, at den fås billigere andre steder – så slipper du også for endnu en tur ud i butikkerne.

6. Sammenlign priser på nettet

Netop når du skal finde du af, hvad en ting koster, kan det være en god idé at undersøge det grundigt på nettet.Du kan for eksempel besøge pricerunner.dk, der sammenligner priser hos mange forskellige sider og steder. Kig også på, om fragten er inkluderet, eller om du kan spare noget på den konto ved at købe flere ting samme sted.

7. Tjek udsalget

Det store januarudsalg kommer først efter jul, men derfor er der stadig mange butikker, der kører med tilbud i december. Der er mange penge at spare på udsalgsvarer.Især isenkram er rigtig ofte sat ned, og ved hjælp af apps såsom Tilbudsugen kan du se, hvor de er på tilbud. Måske er du heldig, eller også kan det være, at du kan finde noget i samme stil.

8. Køb i udlandet

Der kan være mange penge at spare ved at kigge ud over landets grænser.

På facebook har vi spurgt til, hvilke steder i udlandet der især er gode at købe udstyr i, og svarene går blandt andet på at handle gennem amerikanske, tyske og engelske webshops for nogle gange at spare over halvdelen af prisen inklusive fragt – især på større ting såsom babyjoggere og klapvogne.

Tjek for eksempel shopusa og babyparadies-shop for billige julegaver.

LÆS OGSÅ: Julegaver: Det hitter under juletræet i år

LÆS OGSÅ: Forkælelse dræber børns glæde

LÆS OGSÅ: De bedste sparetips til børnefamilier

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Familieliv og Julegaver