9 gode ting til køreturen
Foto: GettyImages

9 gode ting til køreturen

Uanset om I skal køre en time eller fire for at komme frem, kan det være ret kedeligt for de små omme på bagsædet.

Hvad skal dit barn hygge sig med på køreturen? Se med her, hvor BR giver inspiration til alt fra malebøger og spil til underholdende legetøj, der er både nemt og sjovt at have med på farten.

Her er 9 gode idéer til ting, der kan underholde, trøste og skabe glæde.

 1. Smarte spil
  Det er sjovt at spille kort som Sorteper eller UNO på rejsen, men endnu sjovere med spil, hvor brikkerne ikke kan havne på gulvet i bilen, for så har vi da balladen! Man kan få mange smarte spil som fx Ludo, hvor brikkerne er magneter, der sidder fast på spillepladen og dermed ikke så let bliver væk.
 2. Tegn, tæl og skriv
  Malebøger og farveblyanter kan man få mange timer til at gå med i bilen. Til de større børn er det også sjovt med opgave- og aktivitetsbøger, hvor man kan tælle, regne og lave prik-til-prik tegninger.
 3. Små figurer, stor glæde
  Pak nogle poser med mellemstore figurer, som dit barn kan lege med – ikke for små, da de for nemt forsvinder! Men Duplo figurer, Barbie figurer, actionhelte eller bondegårdsdyr kan man få mange timer til at gå med på bagsædet.
 4. Læs selv
  Tag masser af bøger med, som ikke fylder eller er for tunge. Gå på biblioteket og lån bøgerne samen med dit barn før ferien – det er sjovere, når man selv har været med til at vælge.
 5. En god ven hjemmefra
  Dyne, putteklud eller bamse er et must, når I skal et fremmed sted hen. Selv de større børn vil sætte pris på at have noget genkendeligt med sig. Som bonus kan en dyne eller putteklud også bruges som hovedpude i bilen.
 6. Film, lydbøger og podcasts
  Hvis I har en tablet med, kan I bruge den til at se film, høre lydbøger og podcasts. Men husk høretelefoner, med mindre alle i bilen skal høre med! Film kan downloades på forhånd fra de forskellige streamingtjenester, lydbøger kan lånes på app'en Ereolen eller købes på fx Mofibo eller Saxo og podcasts kan høres på fx Talk Town.
 7. De bedste sange
  Husk at få en sangbog med på turen, for så kan I sammen synge alle de sange, junior kender fra vuggestuen, børnehaven eller skolen. Det er svært at være i dårligt humør, når man synger, og I kan også lege forskellige lege, hvor I skiftes til at synge en strofe eller vælge en sang.
 8. Se verden
  I bilen er der også en hel verden uden for at kigge på – hvis man kan se langt nok. Så hvorfor ikke medbringe en kikkert, så junior kan se det hele? Den kan også gå på skift i bilen, så alle kan være med i legen, og det kan få turen til at gå lidt hurtigere.
 9. Brænd krudt af
  I holder sikkert en pause eller to undervejs for at tisse eller få en bid mad. Find gerne en raste-plads med grønne områder eller en legeplads, så alle kan få rørt sig lidt. Hav en bold med og måske en boomerang eller en frisbee, så I virkelig kan få pulsen op på de små stop.
TIP! Lad dit barn pakke sin helt egen rygsæk med legetøj; det giver noget særligt at have sin egen taske med og selv have valgt, hvad der skal i.

Kilder: Privat sundhedsplejerske Lena Dyhrberg og redaktionen

logo.png