Ane Cortzen familie
SPONSORERET indhold

Ane Cortzen: ”Jeg blev virkelig vanvittig, lige da jeg var blevet mor”

Som nybagt mor tog Ane Cortzen et badekar med under armen, hver gang hun skulle ud til sociale begivenheder. Og det var bare én af de ”regler”, hun havde fået ind i hovedet. Den populære tv-vært fortæller ærligt om, hvor stor en omvæltning det var at blive mor i et interview med ALT for damerne.

Af: Marie-Louise Truelsen og Susanne Baden Jensen Foto: Michael Falgreen
09. maj. 2022 | Børn | ALT for damerne

Skilsmisser inden for barnets første leveår er ikke så underligt, hvis man spørger Ane Cortzen.

For når den populære tv-vært ser tilbage på sine egne oplevelser fra dengang, hun og hendes mand, Benjamin Weber, var nybagte forældre til deres førstefødte, husker hun tydeligt, hvor stor en omvæltning det var at blive mor.

LÆS OGSÅ: Ane Cortzen mødte sin mand som 21-årig: ”Det er en af hemmelighederne ved at være sammen i mange år"

Det deler Ane Cortzen i et stort interview med ALT for damerne, hvor hun også fortæller, at hun blev ramt af en form for ”vanvid”.

Hvilke bump på vejen har I haft i jeres samliv?

”Da vores første barn, Agnes, kom, blev livet pludselig noget helt andet. Men der var Benjamin altså også god. For jeg blev virkelig vanvittig, lige da jeg var blevet mor,” siger hun til ALT for damerne.

Vanvittig?

”Ja. Jeg satte alle mulige mærkelige regler op. Jeg havde ingen erfaring med små børn, jeg havde ikke gjort mig tanker om, at jeg skulle have børn, og jeg havde aldrig været i nærheden af babyer eller små børn. Jeg var slet ikke forberedt på, hvad fanden der skete,” forklarer hun.

Dukkede op med badekar

Ane Cortzen og Benjamin Weber mødte hinanden på arkitektstudiet, da de begge var i starten af deres 20’ere. Parret har sammen tre børn, der i dag er henholdsvis 12, 16 og 19 år.

Og de holdt sammen, men at blive forældre med alt, hvad der følger af usikkerhed og ønsker om at gøre alt ”rigtigt”, husker Ane Cortzen tydeligt.

LÆS OGSÅ: Ane Cortzen om et særligt syn på tv: "I stedet for at blive anerkendt, bliver vi genstand for hån"

Hun var selv omkring 28 år, da hun fik sin førstefødte, og inden da havde hun ikke følt et brændende moderinstinkt. Det ændrede sig dog, efter Agnes kom til verden.

Så det var Benjamins ønske at få børn?

”Ja, han ville gerne, og så gjorde vi det, men jeg gik ikke sådan og glædede mig. Det var simpelthen ikke min store drøm at få børn. Men så kom Agnes, og jeg blev helt nulstillet inde i hovedet. Jeg blev SÅ fokuseret på hende og SÅ optaget af at være mor og gøre det rigtigt. Jeg begyndte at lave alle mulige regler. Blandt andet havde jeg læst et sted, at man skal putte børnene i bad om aftenen, så de kan kende forskel på dag og aften og ved, at nu skal de sove. Så klokken 18 skulle Agnes i bad i et turkis badekar. Og hvis vi var ude, tog jeg badekarret med.”

Ane Cortzen griner højt.

”Vi kom simpelthen altid anstigende med det badekar – hold da op, tænk engang. Jeg havde også købt en elefant, som spillede en melodi, når man hev den i snablen, og hver aften skulle Benjamin og jeg synge de samme vers. Ligegyldigt hvor vi var. De fleste mænd havde nok tænkt: Hun er blevet skør. Men det tror jeg ikke, Benjamin tænkte. Han gjorde det bare. Jeg har bagefter spurgt: ”Hvorfor sagde du ikke noget, det var da skørt?”. Ja, ja, sagde han bare og trak på skuldrene. Så ja, jeg ændrede mig markant. Jeg blev et helt andet menneske af at blive mor,” forklarer hun til ugebladet.

Benjamin var ”kun irriterende”

Og så er vi tilbage ved det med skilsmisser. For Ane Cortzen forstår det pres, man som par kan blive ramt af.

Hun husker sig selv som ”strid” overfor sin mand. Ikke af ond vilje, men fordi hele hendes fokus var på deres fælles barn.

”Det tror jeg også kan være svært i nogle parforhold. De fleste skilsmisser ligger vist også i barnets første år. Min hjerne blev ommøbleret, og for mig er der virkelig et før og et efter. Benjamin forsvandt fuldstændig. Jeg gik fra at være totalt fokuseret på ham til ikke at lægge mærke til ham. Overhovedet. Og han var kun irriterende. Jeg syntes heller ikke, at han var nogen hjælp. Jeg var simpelthen enormt strid, det kan jeg jo se i dag. Det gik langsomt over, men der gik da i hvert fald et år, før jeg var nogenlunde mig selv igen. Men Benjamin tog det pænt. Meget, meget pænt,” siger en ærlig Ane Cortzen.

Læs hele interviewet i ugens ALT for damerne. Her taler Ane Cortzen også om at bryde med, at hun gennem hele livet har været den pligtopfyldende ”Lille Ane”. Hun fortæller også om den store fokus på sit udseende – og om de mange års parløb med sin mand.

Køb ALT for damerne i butikkerne indtil onsdag 11. maj.

Anbefalet til dig