Anna David om sin fødsel og graviditet
Foto: Bo Nymann "Den nat sov jeg slet ikke. Lå bare helt høj og kiggede på hende."

Anna David om sin fødsel og graviditet

Anna David: Er hun ikke bare den smukkeste baby nogensinde?

Anna Davids fødsel var hård, og hun måtte på operationsbordet lige efter. Men for hende var det, det hele værd - Læs om hendes graviditet og fødsel her.

Hvad er det bedste ved at være blevet mor?

Faktaboks

Anna David er 32 år. Hun er musiker, og så er hun mor til Alba på 5 år.

 

For mig er det helt klart at være blevet beriget med en lille humørbombe og et livsglad barn, der med både glæde og bekymring er åben over for livet, og hvad det bringer. Det smitter af.

Hvad tænkte du, da dit barn kom op til dig efter fødslen?

Jeg tænkte og sagde MEGET højt ‘er hun ikke bare den smukkeste baby, I nogensinde har set?’. Jeg syntes, hun var verdens dejligste baby.

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen: “De er små i så kort tid, så NYD det!”

Hvordan var din fødsel?

Jeg synes, den var ret hård – 26 timer med regelmæssige veer fra start af og fem timers presseveer. Der måtte jeg smide håndklædet i ringen og få en epidural (havde ellers svoret, at jeg ikke skulle have en). Er ret sikker på, at den gjorde, at jeg fik nye kræfter og kunne gennemføre fødslen naturligt. Jeg mistede meget blod, så jeg måtte opereres bagefter og så først min datter efter noget, der føltes som evigheder. Men det var verdens bedste følelse, da jeg fik hende i armene igen. Den nat sov jeg slet ikke. Lå bare helt høj og kiggede på hende.

Hvordan var din graviditet?

Det var en god graviditet – kropsligt. Det gjorde da ondt i kroppen i den sidste periode, men det gjorde så bare, at jeg virkelig gerne ville føde og glædede mig til det. Følelsesmæssigt var det meget op og ned. Min kæreste og jeg havde kun været sammen et lille halvt år, da jeg blev gravid. Så det var da noget af en udfordring med alle de hormoner, og vi skulle begge indstille os på at blive forældre.LÆS OGSÅ: 20 tegn på at du er far til et barn på halvandet år

Hvad kom mest bag på dig ved at blive mor?

Hvor meget det påvirker en selv, når ens barn bekymrer sig. Og jeg hader at gentage sådan noget her, men det ER sandt, hvad de kloge siger: Bekymringerne vokser i takt med barnets alder.

Har du et godt råd til andre?

Jeg vil nok selv forsøge at motionere mere under min graviditet næste gang og være i bedre form – altså stille og roligt – da jeg tror, man vil være bedre rustet til en fødsel. Alle fødsler er jo forskellige, så jeg vil råde andre kvinder til at forberede sig mentalt og fysisk til fødslen, så godt de nu kan. Jeg selv gik til gravidyoga og tror, det gav mig nogle redskaber til min vejrtrækning under fødslen. 

Den første tid som mor er de fleste kvinder nok meget følsomme. Så man er sårbar, men nyd livet med din baby, og vær ikke bange for at bede om hjælp. Det er okay at spørge sin veninde eller mor, om hun vil købe nogle madvarer med, når hun kommer og ser din baby.

LÆS OGSÅ: Far til tvillinger: "Det er hårdt, vildt og sindssygt"

LÆS OGSÅ: Gunnvør Dalsgaard: Jeg kunne ikke overskue at få børn med en ny mand

LÆS OGSÅ: Andrea Elisabeth Rudolph: "Jeg har altid ønsket mig en stor familie"

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødsel og Gravid