Babyer hører ord inde i maven
Er du slem til at bruge bandeord? Måske skulle du skrue ned for dem, for baby i maven lytter faktisk med! Foto: Colourbox

Babyer hører ord inde i maven

Render du rundt med en stor fin mave? Så skal du måske tænke lidt over dit sprog. Babyer kan nemlig høre specifikke ord, før de overhovedet er kommet til verden, viser ny undersøgelse.

Shhh – baby i maven lytter med, når du taler! I hvert fald viser et nyt studie, at babyer kan høre specifikke ord, mens de stadig er i maven, og at de endda husker ordene i dagene efter fødslen.

Det skriver ScienceNews.

Tidligere studier har vist, at fostre kan høre og lære visse lyde, og at børnerim, vokallyde og mødres stemmer har indflydelse på babyernes udvikling.

Men det nye studie viser ifølge forskerne, at babyernes evne til at høre og huske ord er bedre end tidligere antaget.

LÆS OGSÅ: Sådan lærer dit barn flere ord hurtigere!

Ny viden kan hjælpe ordblinde

Hvor lang hukommelse ufødte babyer helt præcist har, er endnu uvist. Men undersøgelsen indikerer, at den i hvert fald rækker 5 dage tilbage i tiden.

Og hvad kan den nye viden så bruges til? Den kan bl.a. bruges til – allerede mens fostret er i maven – at afhjælpe talevanskeligheder, som er forbundet med visse former for ordblindhed, forklarer Eino Partanen.

Den nye undersøgelse er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

LÆS OGSÅ: Se, hvad din babys første ord bliver

Se, hvad vi ellers skriver om: Barsel, Gravid, Udvikling og Fødsel