“Det er som om, at verden nærmest går under, hvis en kvinde skal være mor, når hun nærmer sig 50”
Foto: Lene K. Ishøy Benedikte Kiær har fået mange vrede beskeder på sociale medier, fordi hun blev mor på den anden side af 40. Det fortæller hun i ALT.dks podcast "Når man bliver mor i en sen alder".

“Det er som om, at verden nærmest går under, hvis en kvinde skal være mor, når hun nærmer sig 50”

Benedikte Kiær var henholdsvis 46 og 48 år, da hun fødte sine børn - og det var der mange, der havde et problem med, fortæller hun i ALT.dks podcast.

Da Benedikte Kiær mødte sin mand Lars, var de begge midt i 30erne, og de vidste hurtigt, at de gerne ville stifte familie. Men det skulle vise sig slet ikke at være let. Sideløbende med, at Benediktes politiske karriere for alvor tog fart, blev det nemlig også klart for dem at de skulle i fertilitetsbehandling.

Benedikte Kiær er i dag 49 år og borgmester i Helsingør. Da de startede på fertilitetsbehandling, sad hun i Regionsrådet og blev i 2010 udpeget til socialminister.

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det ville tage otte år for os at få børn, siger Benedikte Kiær i ALT.dks podcast Når man bliver mor i en sen alder, der kan hentes i appen TalkTown.

Læs også: 36-årige Heidi er frivilligt barnfri og steriliseret

Vilde reaktioner fra omverdenen

Benedikte Kiær lykkedes endelig at blive gravid i 2015 med sønnen Lauge, og siden har hun også fået datteren Lærke. Men selvom familiefortællingen er lykkelig, har Benedikte Kiær oplevet meget stærke reaktioner fra omverdenen. Dels på at have både topjob og familieliv og dels fordi hun fik børn, da hun var et godt stykke over 40.

- Da jeg blev gravid anden gang fik jeg et fysisk brev fra en, der havde skrevet, at vi burde få fjernet barnet. Jeg blev simpelthen så sur og lagde det på Instagram med en masse bandeord. Jeg havde virkelig brug for at vise, hvad man bliver udsat for, fordi man ønsker sig at få børn. Det er jo en urdrift, siger Benedikte Kiær i podcasten.

Læs også: Her er de 12 bedste podcasts i Talk Town (sponsoreret)

Benedikte Kiær var henholdsvis 46 og 48 år, da hun fødte. Og selvom hun godt vidste, at det ville skabe noget opmærksomhed omkring hende, havde hun slet ikke forudset så voldsomme reaktioner.

- Da jeg blev gravid i 2018 var min politiske kollega Martin Lidegaard lige blevet far som 51-årig. Klaus Riskjær skulle være far igen. Nu er det Thomas Blachmann og Casper Christensen. Og der er ingen, der løfter et øjenbryn. Men når en kvinde nærmer sig 50 og skal være mor, er det nærmest som om at verden går under!

- Jeg håber virkelig, at der i fremtiden bliver færre, der bruger så meget energi på at være forargede. Og så håber jeg, at vi indser, at det her er en folkesygdom. Reproduktiv sundhed, som det hedder, er mere end at undgå at få børn og kønssygdomme. Det handler også om, hvordan du lykkes med at få børn, siger Benedikte Kiær.

Hør ALT.dks podcast Når man bliver mor i en sen alder, hvor Benedikte Kiær fortæller, hvordan hun skjulte sig for pressen, når hun gik på fertilitetsklinik, hvordan hun har tacklet de mange vrede beskeder på sociale medier – og om hendes opfordring til alle om at komme hurtigere ud af starthullerne, når det handler om at få børn.

Hent appen Talk Town og hør episoden med Benedikte Kiær og andre stærke fortællinger.

Om podcasten: "Når man bliver mor i en sen alder"

benedikte_Minhistorie_min historie.jpg

Da Benedikte Kiær mødte sin mand Lars, var de begge midt i 30erne, og de vidste hurtigt, at de gerne ville stifte familie. Men det skulle vise sig slet ikke at være let. Sideløbende med, at Benediktes politiske karriere for alvor tog fart, blev det også klart for dem, at de skulle i fertilitetsbehandling. Benedikte Kiær er i dag 49 år og borgmester i Helsingør. Da de startede på fertilitetsbehandling, sad hun i Regionsrådet og blev i 2010 udpeget til socialminister. Her er hendes historie.

Lyt til podcasten i appen Talk Town lige her.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.


Find stærke personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Fertilitet og Mor