GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Idéer til børnefødselsdag
Foto: Philip Ørneborg 10 idéer til en god børnefødselsdag.

Idéer til børnefødselsdag

Børnefødselsdag: 10 idéer til en god børnefest

Skal der være fest, så lad der være fest. Her er redaktionens 10 bedste idéer til børnefødselsdagen.

1.TEMAFEST

Tænk i tema, når du planlægger en fest for børn. Så er det ofte nemmere at finde pynt, arrangere aktiviteter og skrive invitationer. Et tema kan for eksempel være mini-OL med dicipliner som trampolinhop, stopdans, kapløb, ballondans og sjipning. En sørøverfest kan indledes med pirat-kage og efterfølges af en skattejagt. Til en superheltefest eller en prinsessefest skal børnene måske møde op udklædte som deres yndlingsprinsesse.

2. TILPAS AKTIVITETER TIL ALDEREN

Tænk over, at posterne på en skattejagt sagtens kan tilpasses børns alder. Aktiviteter som: ’hop ti gange’, eller ‘brøl som en løve’, kan alle være med på, mens sækkeløb og ballondans kræver lidt bedre motorik.

3. LAD BARNET LAVE PYNT

Få barnet til at kreere et fint skilt til hoveddøren. Så kan du hjælpe med at skrive ‘Velkommen til Williams fødselsdag’ eller ‘Mini-OL på Magnoliavej’.

LÆS OGSÅ: Guide: Hold fødselsdag for klassen

4. TAL OM FESTEN – INDEN

Tal evt. med dit barn om, at alle børn må lege med alt legetøjet. når de kommer til fest. Gem det legetøj væk, som dit barn er særlig øm over.

5. PLADSMANGEL?

Det kan være svært at bænke alle børn omkring spisebordet. En dug på gulvet gør det fint ud for bord. Børnene synes kun, det er hyggeligt at lege picnic.

6. PYNT OP SAMMEN

Lad barnet være med til at pynte op med flag, (pap)tallerkener og sugerør. Husk, det er hans fest og forberedelserne er en del af fejringen.

LÆS OGSÅ: Børnefødselsdag: Indbydelser, lege og opskrifter

7. SPIS MED ØJNENE

Rugbrødsmadder er sjovere, hvis de bliver stukket ud med en stjerneform, og grøntsager ryger hurtigt ned, hvis de er i stave. Tænk over mad, som børnene selv kan håndtere. Pølsehorn, pizzasnegle, minifrikadeller og kyllingespyd er noget lettere end burgere, hvis børnene ikke er så gamle.

8. FRYS FRUGTEN

Frosne vindruer eller slices af vandmelon på spyd med en melonstjerne i toppen er flotte og sunde alternativer til dessert.

9. LÆG ET PROGRAM

Selv om fødselsdagsfesten kun varer nogle timer, er det en god ide at lægge et program (som børnene ikke behøver at kende til). Hvornår skal I spise? Hvornår er der fri leg? Og hvornår er der en planlagt aktivitet? For helt små børn kan det dog være rigeligt at lege med andres legetøj.

LÆS OGSÅ: Børnefødselsdag: Kager gone wrong!

10. KØB PYNT HELE ÅRET

Det kan sagtens betale sig at købe pynt til festen, selv om der er måneder til barnets fødselsdag. Fest eller ej; pænt pynt til en festlig fredag med gode venner på besøg vækker helt sikkert også begejstring hos ungerne. Er servicen i pap, er det ekstra nemt at rydde af efter maden. Søstrene Grene og supermarkeder har ofte fine paptallerkner, krus og servietter. Men de har måske ikke noget, der falder i smag, når netop DIT barn skal holde fest. Hvis det er tilfældet, findes der masser af webshops, som har specialiseret sig i festligt pynt til særlige lejligheder. For eksempel fabel-a.dk, holycannoli.dk og lirumlarumleg.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødselsdag, Familieliv, DIY og Skolebørn