Børnefødselsdag størrelse small, medium eller large?

Hvor stor er den perfekte børnefødselsdag? Og hvem bør overhovedet inviteres med? Laura Christensen, Julie Ølgaard og Neel Rønholt fra NIPSkanalen river sig også håret over den slags, for de er ikke enige.

Dagen, hvor det allerførste lille lys skal i lagkagen, er en stor dag for mange mødre. Verdens bedste baby bliver et helt år, og dét skal fejres. Men der er delte meninger om, hvor stor den gode børnefødselsdag egentligt er. Er det en kæmpe fejring med fondantkage, gæster i hobetal, pynt og hele pivtøjet, eller bør børnefødselsdagen holdes mere stille og rolig med den nærmeste familie og i barnets øjenhøjde? Uanset hvad man vælger, så er det endnu et emne, som mødre har delte meninger om. Det gælder også Julie og Laura fra NIPSkanalen, som skal holde Cooper og Marthas etårs fødselsdag sammen.

- Vi skal da megafejre dem – de er jo det vildeste, der er sket! Den skal da bare have gas – kæmpefest, proklamerer Julie fra NIPSkanalen, mens Laura undrende spørger til, hvorfor de dog har brug for et partytelt til børnenes etårs fødselsdag.

Julie har inviteret 70 mennesker til Coopers fødselsdag, mens Laura havde en noget anden forestilling om en intim, lille fejring omkring Julies spisebord.

- Øhh, jeg har inviteret dem, Martha har mødt, altså hendes nære relationer, fordi det er hendes fødselsdag, siger hun hovedrystende og tydeligt uenig til Julie. Laura er også bekymret for, hvad hendes mand vil sige til den store fest på et helt andet budget .

Bedst som det hele spidser til, begynder Neel pludselig at græde, fordi hun har dårlig samvittighed over for sin datter og føler sig som en dårlig mor. Det minder pigerne om, hvor hård man er ved sig selv, og hvor barskt moderskabet kan være – selv uden andres løftede pegefingre, og veninderne glemmer uenighederne for nu og mødes i kram og medfølelse i stedet. Følg med og se, hvor følelserne og fødselsdagen lander:

Skal børn have lige store gaver?

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Fødselsdag