Opskrifter
SPONSORERET indhold

Boller i karry med ris

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Af:: Redaktionen
18. okt. 2010 | Børn | Vores Børn

Til 2 voksne og 2 børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

200 g hakket kalv og flæsk

1 tsk salt

Lidt peber

1 spsk mel

1 æg

0,5 dl sødmælk

0,5 l vand

2 spsk olie

0,5 løg

0,5 æble

2-3 tsk karry (afhængigt af typen)

2 spsk mel

4 dl bouillon fra kødbollerne

Sådan gør du:

Det hakkede kød røres godt sammen med saltet. Tilsæt derefter lidt peber og mel. Når melet er rørt ud, tilsættes ægget, der også røres godt ud i farsen.Tilsæt til sidst mælken lidt efter lidt. Rækkefølgen er vigtig.

Sæt farsen i køleskabet en lille 0,5 time, mens ingredienserne til sovsen gøres klar og risene sættes over.

Det halve løg finthakkes og sauteres i olie uden at tage farve. Karry drysses i og ristes let af ved svag varme. Tilsæt herefter det halve æble i små tern. Rør sammen og kom mel i gryden. Rør godt rundt.

Sæt gryden til side og bring den 0,5 l vand i kog. Tag farsen ud af køleskabet og sæt små runde boller af i vandet med en lille spiseske eller en teske. Lad bollerne simrer et par min i vandet. De stiger op til overfladen når de er færdige.

Sigt vandet fra kødbollerne over i en skål og hæld lidt efter lidt 4 dl af det i karryblandingen under omrøring. Kog sovsen let igennem og smag den til. Anret kødbollerne i et fad og hæld sovsen over. Servér med kogte ris.

LÆS OGSÅ: Svinekød og grøntsager i østerssovs

LÆS OGSÅ: Det må baby spise