Forældre hjemme med sygt barn

Foto: Getty Images Hvor længe skal vi forældre egentlig have lov til at være hjemme og passe vores børn, når de er syge? Et borgerforslag vil ændre reglerne.

Nyt borgerforslag: Forældre skal kunne passe deres børn, til de er HELT raske

Et nyt borgerforslag har opnået 50.000 underskrifter og skal derfor tages op i Folketinget.

”Forældre bør kunne passe deres syge børn under hele sygeperioden ved almen akut opstået sygdom.”

Sådan lyder indledningen på et borgerforslag, der nu har opnået 50.000 underskrifter, hvilket betyder, at Folketinget skal tage stilling til det.

Her foreslår man en lovgivning som i Sverige, hvor man – indtil ens barn er 12 år gammel – som forælder har ret til at passe barnet, til det er raskt, hvis der er tale om almen akut opstået sygdom.

LÆS OGSÅ: Når ‘barn syg’ tager livet af det faste job

Frem for den nuværende danske lov, som siger, at man har ret til barnets første sygedag.

”Man anerkender ikke, at børn kan være syge i mere end en eller to dage, og det bliver små børn, siger Louise Barkan Staal – én af personerne bag forslaget – til TV 2.

Hun kalder den nuværende model for en ”falliterklæring for vores samfund”, og mener, at der er behov for en reel lovændring – ikke blot nye aftaler mellem arbejdsmarkedets parter:

”Det har været en drøftelse i overenskomstforhandlinger i årevis, men det har været svært at få igennem, fordi små børns sygedage fylder en relativ lille del af ens arbejdsliv, hvorimod løn og pension vedrører alle”, siger hun til TV 2.

Nu skal partierne i Folketinget tage stilling til, om borgerforslaget skal ”fremsættes som et konkret beslutningsforslag”, skriver TV 2.

Læs mere om borgerforslaget her.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnesygdomme og Familieliv

610x200_woordy_dmjpg.jpg