Jeg er chokeret over mine børnebørns julegaveønsker

Foto: Getty Images Bør man kommentere børnebørnenes alt for dyre juleønsker?

Brevkasse: Jeg er chokeret over mine børnebørns julegaveønsker

Der var skrevet et par bukser og en parfume til omkring de 500 kroner på ønskesedlen, mens resten af ønskerne var dyrt mærkevaretøj, et dyrt ur og mobiltelefoner. Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op.

Kære Brevkasse

Jeg er en farmor og har to mindre børnebørn, der bor med min datter og svigersøn tæt på mig. Derudover har jeg en søn, der bor i København med sin familie, deriblandt mine to børnebørn på 13 og 15 år. Jeg ser grundet afstanden mest til min datters to små børn, som jeg også passer og er ret knyttet til. Et par gange om året tager  min mand og jeg til København og er hos min søn og svigerdatter, ligesom de kommer her og besøger os. Jeg holder selvfølgelig af mine børnebørn, selvom jeg er ked af, at de aldrig ringer og siger hej og heller ikke virker særligt interesserede, når vi er på besøg.

I år er det meningen, at vi skal holde julen hos min søn i København. Jeg fik så forleden den efterlyste ønskeseddel fra børnene, og jeg må sige, at jeg blev chokeret. Der var skrevet et par bukser og en parfume til omkring de 500 kroner på ønskesedlen, mens resten af ønskerne var dyrt mærkevaretøj, et dyrt ur, mobiltelefoner, der kostede det hvide ud af øjnene. Jeg må indrømme, at jeg blev forarget. Mine andre børnebørn kunne aldrig drømme om/få lov til at komme med så dyre ønsker. Min datter har tænkt sig at sende dem hver et gavekort på 200 kroner, mens jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op, fordi jeg både er ked af det, sur og ret forarget på børnebørnenes ønskesedler.
Hvad tænker du?
O.P.


Hej O.P.

Jeg synes, du skal lægge stressen og vreden over dine børnebørns alt for dyre julegaveønsker væk, for de negative følelser skal ikke få lov til at hænge som en sort skygge over den tid, du har med din familie i juledagene. Lad være med at gå så højt op i de ønskesedler. Dine børnebørn har har sikkert bare gjort, som de har fået besked på af deres forældre og så skrevet en liste over præcis de ting, de virkelig ønsker sig uden at tænke på prisen. Køb i stedet en ting til dem inden for den økonomiske ramme, du har råd til, men sørg for, at gaven kan byttes. 

Skulle dine børnebørn finde på at brokke sig, så benyt lejligheden til at fortælle dem, at du har glædet dig til at se dem og være sammen med dem, og at det er det, julen handler om for dig. Det kan da godt være, at de vise ord ikke på den korte bane kan erstatte den iPhone eller det dyre ur, de havde set frem til, men på den lange kan man så håbe, at det giver dem lidt stof til eftertanke, mens du ikke er blevet ruineret.

Vibeke

Denne artikel er oprindeligt bragt december 2018. 

Skriv til Vibeke

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst. Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68. Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Bedsteforældre, Julegaver og Jul

610x200_woordy_knap2.jpeg