Mink-sagen i mini-højde: Hvorfor skal vores mink slagtes, far?
Foto: Corona for børn Podcasten "Corona for børn" kan findes på Talk Town, og der er intet mindre end to sæsoner at give sig i kast med.

Mink-sagen i mini-højde: Hvorfor skal vores mink slagtes, far?

Mink-sagen i mini-højde: Hvorfor skal vores mink slagtes, far?

Som barn kan det være svært at forholde sig til corona og forstå, hvorfor alle mink skulle fjernes på statsministerens opfordring tilbage i november. I det nyeste afsnit af podcastserien ’Corona for Børn’ tager 13-årige Ezra til Vestjylland og gør os - og alle vores børn - klogere på, hvorfor Daniels fars minkfarm skulle lukkes ned, og hvad det betyder for familien, at minkburene nu står tomme.

Hvordan er det at være søn af en minkavler? Børneværten Ezra er taget til Vestjylland for at besøge Daniels fars minkfarm og se, hvordan det ser ud, nu hvor alle minkene er døde. Men hvorfor skulle de overhovedet det– og hvad betyder det for familien? Det får vi svar på i det nye podcastafsnit af Corona for Børn, som udkommer på Talk Town i dag.

”Jeg har været på den her minkfarm lige siden, jeg blev født. Det er svært at tænke på, at mit og min fars livsværk forsvinder,” siger Daniel.

Han husker, hvordan han kom hjem 4. november fra skole, og blev bedt om at tie stille og sætte sig over i sofaen til sin far. Fjernsynet kørte, Mette Frederiksen sagde: Alle mink skal aflives. Og Daniel blev ked af det, det samme gjorde hans far.

”Jeg er jo vant til at bo sammen med mink,” siger Daniel.

Dagene derpå gik Daniels far og hans medarbejdere rundt med store handsker og smed minkene i en kasse med gift. Og det var hårdt kost for Daniel, som er opvokset med minkene, og hver dag kiggede under minkburene med sin bror for at se, om de små unger var faldet ud.

”Hvis vi fandt nogle, var de de rigtig kolde. Så tog vi dem op og holdt dem i hånden et par sekunder for at varme dem. Så tog vi vores hat af, lagde dem i den, og tog den på for at de kunne holde varmen og overleve,” siger han.

Corona i børnehøjde

Således kan man høre om minkfarmen i Vestjylland, der måtte aflive alle deres mink over vinteren. Episoden rummer små som store detaljer, som voksne måske skøjter let henover, men som kan fylde meget i børnenes hverdag.

Og det er helt bevidst, for Corona for Børn er en podcast for børn af børn, hvor 13-årige Ezra Maxwell faciliterer en snak om Corona i børnehøjde. I de tidligere afsnit har han modtaget lydbidder fra børn over hele verden, der på den ene eller anden måde er blevet ramt af Corona.

Men nu er han selv taget ud i landet for at interviewe andre børn om pandemien.

Du kan lytte til hele serien ‘Corona for Børn’ på Talk Town.

Talk Town for børn

FB_profilbillede.jpg

På Talk Town finder du masser af andre fede podcasts til børn, bl.a. kan ungerne lade sig fortrylle af fortællinger om hekse og trolde i ”Færøske fabler” eller tage en tur med ind i videnskabens verden med ”Radionauterne”. Anbefales til børn i alderen 4-12 år. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Familieliv og Corona