Corona-karantæne med børn

Foto: Privat Hvad skal man finde på de næste 14 dage med sine børn?

Corona-klumme: Jeg elsker mine drenge, men… 14 dage alligevel?

14 dage hjemme med mine børn. En kendsgerning, som lyder hyggelig på papiret, men som kan invitere til kaostanker i praksis. For hvordan skal det gå, når man også skal passe både sine to børn og passe sit fuldtidsjob - alt sammen hjemmefra?

Kan vi lige tale om, hvor crazy en virkelighed, vi er vågnet op til her til morgen? Daginstitutioner og skoler lukker ned, og vi anbefales at holde vores børn hjemme allerede fra i dag, torsdag – og endegyldigt fra på mandag. De næste 14 dage skal vi forsøge at undgå tæt kontakt med andre, og vi anbefales at blive hjemme. For de udsattes skyld. For samfundets skyld. Og det gør vi selvfølgelig gerne.

Vi har ingen symptomer på corona her i den lille familie, og har vi heller ikke været tæt på nogen kendte smittebærere – så indtil videre har vi ikke corona inden for disse fire vægge. Og lad det forhåbentlig blive sådan.

Men vi skal være hjemme de næste 14 dage (plus et par dage)

Far, mor, storebror på 4 år, lillebror på 2 år.

LÆS OGSÅ: Sådan taler du med dit barn om coronavirus

Panik!? Hvor kom det fra?

Mange af os forældre sukker efter mere tid med vores børn i en fortravlet hverdag. At hoppe ud af hamsterhjulet og dedikere tiden til vores børn. Nu har vi muligheden. Og pludselig hamrer mit hjerte, og bekymringerne hober sig op. Lyder det underligt? Ja, det gør det. For hvordan kan man panikke over udsigten til familietid i 14 dage?

Men…

Jeg mærker allerede klaustrofobien spille mig et puds. Har lejligheden altid været SÅ lille? Har drengene altid haft SÅ meget energi? Hvad pokker skal vi dog få tiden til at gå med?  For jeg skal jo også arbejde. Det samme skal farmand. Og så skal børnene underholdes. Helst indendørs. Vi har det legetøj, vi nu engang har. Drengene har det krudt i rumpetten, de nu engang har. Så hvordan sikrer man, at frivillig coronakarantæne bliver hyggelig for alle?

Jeg prøver at finde ro i, at uvisheden er det værste. Og formentlig/forhåbentlig bliver det nemmere, når man får afmystificeret tilværelsen i stuelejligheden på Østerbro.

For guds skyld, vi er på dag 1. Ro på. Ud med bekymringerne. Læg en slagplan.

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal vide om coronavirus

Strategien er…

Som digital børneredaktør har jeg tænkt disse tanker i et par dage. Altså hvad pokker vi børnefamilier skal lave. Derfor har jeg allieret mig med en journalist, som lige nu er ved at forfatte en guide spækket med gode bud på aktiviteter, som du kan lave med dine børn de næste 14 dage. Mon ikke vi forældre kan finde en smule inspiration der, når gemmelegen virker ensformig, fantasien slipper op, og skærmtiden bliver for høj? Jeg krydser fingrer. Og du får selvfølgelig guiden her på ALT.dk i det sekund, den er færdig.

Og ellers kan det være, at vores kære børn overrasker os. Lige nu har mine drenge i hvert fald leget sammen i 20 minutter med et tilfældigt puslespil, mens jeg har skrevet denne klumme. Måske det kommer til at gå alligevel?

Nu lægger jeg i hvert fald computeren fra mig og springer hovedkulds ud i puslespillægning – og i en frivillig coronakarantæne med to børn.

Om skribenten

Lea Holdgaard Hansen er digital børne- og familieredaktør på ALT.dk. Hun bor på Østerbro med sin mand Mikkel og deres to drenge, Ville på 4 år og Elliot på 2 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme, Mor og Corona

610x200_woordy_knap2.jpeg