Opskrifter
SPONSORERET indhold

Dampet rødspættefilet med svampe og jordskokkecreme

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Af:: Redaktionen
04. okt. 2010 | Børn | Vores Børn

Til 2 voksne og 2 børn

Alder: Fra 1 år

Ingredienser:

2 spsk olie

0,5 kg jordskokker

3 dl vand

Salt og peber

2 spsk olie

150 g svampe, fx champignoner og østershatte

Hakket persille

Salt og peber

250-300 g rødspættefilet uden ben

1 dl vand

Lidt citronsaft

Persillestilke

Sådan gør du:

Jordskokkerne renses, skrælles og skæres i mindre stykker. De sauteres i olien uden at få farve og vandet hældes på. De koges møre under låg i ca 15 min. De blendes herefter med kogevandet eller presses gennem en sigte og moses med kogevandet. Smages til med salt og peber.

Svampene renses og skæres i mindre stykker. Steges i olie på en meget varm pande i ca 2-3 min. Drysses med hakket persille og krydres med salt og peber inden de serveres.

Rødspættefileterne dampes under låg med vand, lidt citronsaft og lidt persillestilke i 3-4 min. Krydres med salt og peber og anrettes på den varme jorskokkecreme og de ristede svampe.

Server fx kogte ris eller kartofler til.

LÆS OGSÅ: Fiskefrikadeller med bagte rodfrugter og grov remouladesovs

LÆS OGSÅ: Mad med ske!