Det kan du opleve til Kulturnatten for børn
Foto: Presse Her er, hvad du kan opleve til Kulturnat for børn.

Det kan du opleve til Kulturnatten for børn

På fredag d. 15/3 får børnene deres helt egen Kulturnat. Den Lille Kulturnat løber af stablen i København og på Frederiksberg, og det bliver Kulturnatten, som du kender den; fyldt med eventyr, spænding og sjove eksperimenter. Men udelukkende for børn i selskab med deres voksne.

Idéen til Den Lille Kulturnat udspringer af den store interesse for den årligt tilbagevendende begivenhed i efteråret og forældres ønsker om flere arrangementer for børn – også de mindre, så de kan være med, selvom de måske skal tidligere i seng. Programmet indeholder derfor arrangementer for både små og store børn, og det kan ses på kulturnattens hjemmeside, hvor de endda har gjort det nemt at sorte i arrangementerne alt efter børnenes alder og interesser.

Vi er gået på opdagelse i programmet og har valgt nogle af vores favoritter. Her kommer vores anbefalinger for nysgerrige børn, der har lyst til at bestemme, eksperimentere, gå på opdagelse, holde fredagsfest, høre gode historier eller løse spændende gåder:

Anemonen

Teatret slår dørene op til et magisk og eventyrligt kostumebal. Her kan børnene prøve flotte teaterkostumer og parykker, drikke pink champagne, skabe deres egne magiske masker og få taget et billede, inden turen går videre ud i byen.

Lokale aktører i Sydhavnen

Teglværket kommer til at summe af forunderlige børnearrangementer under Den Lille Kulturnat. Her kan du bl.a. se et flot ildshow, lytte til freestyle rap, danse løs i rulleskøjtedisko’et, prøve grafitti og lære seje cirkustricks.

Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal slår dørene op til et sodavandsdisko for børn og unge. I diskolysets skær spiller aftenens DJ, Kalle B, op til dans, og der vil være sodavandsbar og gratis popcorn til de mindste.

Zoologisk Have

Fødselsdage er bedst, når de bliver fejret i børnehøjde – også selvom man fylder 160 år. ZOO starter Den Lille Kulturnat med en fødselsdagssang for den aldrende fødselar, og derefter starter et spændende program, hvor man bl.a. kan komme ind i løveanlægget.

Ny Carlsberg Glyptotek

På nøjagtig samme dato som Den Lille Kulturnat, fandt et af historiens mest berømte mord sted for over 2000 år siden: Julius Cæsar myrdet med 23 knivstik. Glyptoteket iscenesætter den den drabelige begivenhed med lydeffekter, gys, humor og levende fortællinger.

BLOX

Løb gennem historiske bygninger, gader og haver – og se byen, som du aldrig har oplevet den før. Sammen med en voksen kan børnene løbe steder, hvor man normalt ikke må bevæge sig så hurtigt: Kongernes Lapidarium, Krigsmuseet, Det Kgl. Biblioteks Have, Fæstningens Materialgård og BLOX.

Politimuseet

Kom helt tæt på politiet og deres køretøjer – og prøv en uniform, få taget dit fingeraftryk eller hop dig ind på Politiskolen. I løbet af aftenen kigger bl.a. lokalbetjente fra Nørrebro, politihunden Villy fra Københavns Vestegns Politi, retsmedicineren, fingertrykseksperten og mange flere forbi Politimuseet.

Arbejdermuseet

Hvad ville du kæmpe for, hvis du var statsminister? Arbejdermuseet summer af aktiviteter og skruer tiden tilbage til dengang Thorvald Stauning gik fra arbejderdreng til statsminister. Børnene kan lave deres egen valgplakat, sortere cigarer eller danse løs i festsalen – ligesom dengang Stauning gik til optagelse på Balletskolen.

Folketinget

Kom til skattejagt på Christiansborg Slot, hvor det gælder om at finde de rette spor og løse små opgaver. Eller dyst i paratviden, se en vild teaterforestilling om demokrati eller besøg hende, der styrer hele Folketinget: Formand Pia Kjærsgaard.

Husk at alle over 12 år har brug for et armbånd, der giver fri entré til alle arrangementer under Den Lille Kulturnat. Det koster 85 kr., og man kan gratis medbringe op til fire børn. På Kulturnattens hjemmeside kan du finde mere information om armbåndet og salgssteder:

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Børneopdragelse og Skolebørn