SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

8 grunde: Derfor er det (også) fedt at have børn
Foto: Getty Husk at minde dig selv om, hvor fedt det egentlig er at have børn.

8 grunde: Derfor er det (også) fedt at have børn

Livet er fedt! Især med børn. Husker du at minde dig selv om, hvor fantastisk det er? Få Daisy Løvendahls bedste tips til at værne om kærligheden.

 1. En (k)ærlig historie
  Hvilken historie fortæller du dig selv om livet som forældre? Det skal du vide, for de historier vi fortæller os selv, farver også vores oplevelse. Tænker du hele tiden på, hvor hårdt det er, og på al den frihed, du ikke har? Fair nok. Det er ikke en dans på roser, men den vildeste udfordring på livet. Derfor skal du også være ekstra opmærksom på, hvad der sker i dit sind. Så mærk lige efter: Hvad sker der med dig, når du fortæller dig selv, at det er hårdt? Og hvad sker der, når du fortæller, at det er fantastisk?
 2. Giv dig selv lov til at lege
  Der er intet som et barn, der giver dig billet til at hoppe i trampoliner, spise kage til frokost, løbe ud over en mark og se tegnefilm. Sig ja! Drop at være for cool til at tude til 'Star Wars'-film og finde stor glæde i vaniljeis med jordbær. Tillas dig selv at lege og være barnlig sammen med dit barn.
 3. Nyd nuet 
  Børn har en fantastisk evne til at nyde det, de laver lige nu. De kan virkelig føle, at det er nu eller aldrig! Nogle gange har du lyst til at banke hovedet mod muren, når din tumling fortæller dig for tiende gang, at det er nuuu, at den der hund skal klappes eller kagen spises, selvom du ellers har sagt nej. Men der er også livsvisdom i den attitude. Tag lidt af det til dig. Lev lidt mere. Lige nu.

  Læs ogsa: Podcast: Få en god relation selv om I går fra hinanden

 4.  Mærk, du er elsket
  Det vildeste i verden er, hvor meget dit barn elsker dig. For dem er du i de første år solen, og selvom der efterhånden kommer meget mere til deres univers, vil du altid være noget særligt. De er født med en kærlighed til dig. Tag den til dig. Er der noget, som betyder mere i verden?
 5. Stol på dig selv
  Vi er forældre i en tid med meget stor opmærksomhed på ”den gode mor og far”. Det gør, at mange søger meget viden og virkelig forsøger at gøre det godt. Bagsiden er, at det også er meget nemt at blive usikker og føle sig utilstrækkelig. Det gør ondt helt ind i sjælen at føle sig forkert som forældre, så skal vi ikke love hinanden at have lidt mere tiltro til alle mødre og fædre? Begynd med dig slev. Du gør det godt. Stol på det, du oplever med dit barn, og stol på, at du kan mærke, om din guldklump trives. Sænk skuldrene, træk vejret og bare vær dig med det barn, du har.
 6. Tag imod deres feedback
  Du kan narre dine kollegaer, dine venner, din kæreste og måske dig selv – men du kan ikke skjule dig for dit barn. De ved, hvordan du har det. Så er der støj på linjen, når i er sammen, og er de umulige og svære at være sammen med – så tag lige et tjek på dig selv. Dine børn giver dig en ærlig feedback, og jeres relation viser meget om, hvor du er. At have den hudløse feedback er måske en af de største gaver i livet.

  Læs også: Gode børnebøger til ferien

 7. Vælg det vigtigste
  Der er 700 mennesker i dit liv, der forventer noget af dig. En af glæderne ved at være forældre, er at du ved, at du ikke behøver at gøre alle glade. Du behøver bare at være der for dine børn. Det lyder enkelt, men der er en dyb visdom i det, som kan gøre mange valg i livet meget enklere. De er det vigtigste. Du ved godt, hvad du så skal gøre, ikke?
 8. Vov at forandre dig
  Bruger du meget energi på at se bagud? På at længes efter at være fri og fantasere om dengang, du kunne komme sent hjem, dyrke sex midt om dagen derhjemme, spise ude og sove længe. Men helt ærligt – det blev da kedeligt i længden. Du har jo gjort det. Hvorfor ikke vove at gøre noget radikalt anderledes? Stå tidligt op, spis havregrød og nyd, hvor du er nu. Det er meget mere fantasifuldt og spændende at være der, hvor du er, selvom det ser mega kedeligt ud udefra, end at gentage det samme (ungdoms-)liv år efter år.

Daisy Løvendahl

Personlig rådgiver, foredragsholder og forfatter til bøgerne 'LEV', 'ELSK' og 'DØ'. Hun er særlig optaget af det moderne livs udfordringer. Læs mere på daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Børneopdragelse, Psykologi, Daisy Løvendahl og Forældre