Det skal du vide om mælkesyrebakterier hos dig og dit barn

Det skal du vide om mælkesyrebakterier hos dig og dit barn

Mælkesyrebakterier er naturlige, gode bakterier, som er med til at skabe balance i tarmsystemet. Men vidste du også, at 70 procent af immunforsvaret sidder i tarmen?

Vi har alle sammen mælkesyrebakterier i vores maver og tarme, som hjælper med at holde en naturlig balance i tarmen. Men det er ikke altid, at den naturlige balance er helt tiptop, og det kan have betydning for vores generelle velvære. Det kender vi voksne godt, men det gælder faktisk også vores børn. Fra børn bliver født og op gennem barndommen, skal deres maver og immunforsvar meget igennem. Tusindvis af forskellige fødevarer, massevis af førstegangsoplevelser og også en hel del baktusser og børnesygdomme – ikke mindst, når barnet når institutionsalderen. Det giver med andre ord god mening at gøre en sund mave til et indsatsområde hele livet. Det gøres bedst gennem sund og varieret kost.

Mælkesyrebakterier: Også godt i graviditeten
En god mave- og tarmbalance er selvfølgelig også ønskværdigt, når man er gravid. Mange gravide oplever træg mave under graviditeten b.la. på grund af jerntilskud og ændrede vaner. Men med varieret og tarmvenlig kost, rigelig væske og venepumpeøvelser kan mavekvalerne faktisk i mange tilfælde hjælpes naturligt på vej. En både rar og sund model for både mor og baby. Mens baby ligger lunt og godt i maven, er det nemlig via mor, barnet får al næring. Den sunde kost, vitaminer og mælkesyrebakterier, mor indtager, får barnet altså også glæde af.

Baby fødes med et umodent tarmsystem
Når baby kommer til verden, er tarmsystemet helt uprøvet, og det betyder ofte mavekneb hos den lille i begyndelsen. Dels fordi tarmsystemet skal vænnes til passagen af mad og luft, og dels fordi det endnu ikke har fundet balancen i bakteriefloraen.  Når barnet fuldammes, får det sine næringsstoffer bl.a. mælkesyrebakterier fra modermælken.  Men der findes også D-dråber med mælkesyrebakterier fra LACTOCARE Baby, så barnet får sit eget tilskud af mikroorganismer sammen med den anbefalede dosis D-vitamin på 10 µg.

Små maver står model til meget
Behovet for en sund mave med en afbalanceret bakterieflora stopper naturligvis ikke ved toårsalderen – det er et livslangt projekt.  Er dit børnehavebarn imidlertid ikke så begejstret for A-38 og andre syrnede mælkeprodukter, er LACTOCARE Kids tyggetabletter en nem måde at få mælkesyrebakterier indenbords.

Mælkesyrebakterier til mor, baby og børnehavebørn

LACTOCARE har specialiseret sig i mælkesyrebakterier til alle hele livet – også de helt små maver.

LACTOCARE Mother & Child er til gravide, det ufødte barn og til ammende. Det indeholder foruden de gode mælkesyrebakterier også Docosahexaensyre (DHA) – en essentiel omega3-fedtsyre, der bidrager til normal udvikling af barnets hjerne og nethinde.

Lactocare_Mother_Child_Box_614_ny.jpg

LACTOCARE Baby er et 2-i-1-kosttilskud, som indeholder den anbefalede dosis D-vitamin til børn fra de er 2 uger til 24 måneder, samt to slags levende mælkesyrebakterier til den lilles mave.

LactocareLactocare_draber_614.jpg
LACTOCARE Kids er mælkesyrebakterier på tabletform til børn fra tre år. Tabletten kan tygges eller synkes, og den indeholder to slags levende mælkesyrebakterier.

tyggetab_614.jpg

LACTOCARE kan købes på landets apoteker. Læs mere på LACTOCARE.dk