Det skal I lave i efterårsferien – ifølge børnene selv

Efterårsferien banker på døren i mange børnefamilier, men skal børnene selv vælge, behøver I hverken suse i teatret, i Tivoli eller i legeland for at hygge jer sammen. Se bare her.

Lige om lidt er det efterårsferie, og for mange familier er det lig med familiehygge og et enten hel- eller halvudmattende aktivitetsskema, der byder på alt fra biografture til forlystelsesparker, skøjtebaner og heldagsture med seværdigheder. Vi glæder os, men vi er også lidt trætte på forhånd, for det kan faktisk godt være hårdt arbejde at farte land og rige rundt for at sikre gode oplevelser i familiehøjde. Og det kan også ske, at der er børn, der er ved at gå ud af deres gode skind, fordi det enten er for meget, for lidt eller bare ikke det, humøret er til. Men stop en halv – meget mindre kan faktisk også gøre børnelykken. Vi har spurgt syv skønne unger, hvad de allerhelst kunne tænke sig at lave sammen med deres forældre i efterårsferien. Læs med, sænk skuldrene og ambitionsniveauet, og lad os huske på, at vores børn ved, hvad de snakker om. Det handler jo bare om at være sammen!

1. Male i malebog og lave rulleskøjteshow

Jeg vil gerne tegne i malebog sammen, hvor mor kunne farve den ene side, og jeg kunne farve den anden, og så kunne vi sidde ved siden af hinanden imens. Jeg kunne også ret godt tænke mig at løbe på rulleskøjter i stuen, og så skulle mor styre musikken og heppe og klappe. Lidt som et rulleskøjte-disko-show.

Victoria, 6 år

2. Bygge en hemmelig hule

Kunne vi ikke bygge en KÆMPE hule sammen? En slot-hule. Årh, med tårne! Hvor vi alle sammen kunne være indeni, og så kunne vi spise eftermiddagsfrugt derinde. Og kunne vi så sige, man kun måtte komme ind i hulen, når man sagde kodeordet ”waga-chains”?

Emil, 5 ½ år

3. Tage på cykeltur og lege biograf

Jeg kunne ønske mig at komme på en cykeltur, hvor far også kunne komme med. Og så kunne vi måske lege biograf, når vi kom hjem, med billetsalg, snold og film. Men jeg kunne også godt tænke mig at komme til Tyrkiet igen, hvis det var. Det ville også være meget dejligt.

Lianna, 8 år

4. Se tegnefilm i nattøj og bage chokoladekage

Jeg kunne tænke mig, vi skulle have nattøj på hele dagen og slet ikke have travlt. Og så kunne vi se tegnefilm alle sammen oppe i mors og fars seng. Ej, ej, ej – og kunne vi også bage den der lækre chokoladekage med sukkersne? [flormelis]

Konrad, 4 ½ år

5. Tage på legeplads og lege fangeleg

Jeg gad godt bare tage på en stor legeplads og lege nogle lege sammen med min far. Måske fangeleg – jeg elsker at lege fangeleg med min far. Så griner vi vildt meget!

Josefine, 7 år

6. Skrive breve og tage på besøg

Jeg vil gerne, at mig og mor kan skrive et brev til min ven Liva sammen og øve os i bogstaver. Jeg vil også gerne, at både mig, mor, far og lillesøster kunne tage hjem og besøge Conrad og hans mor og far og lillebror. Så kunne vi alle sammen lege sammen hele dagen.

Zoey, 5 år

7. Ud og køre på rulletrapper

Hvis vi ikke skulle noget og helt selv måtte vælge? Så gad jeg gerne en tur ned i byen og køre på rulletrapperne, og så skulle vi prøve dem igen og igen! Kunne det ikke bare være sjovt?

Mathias, 4 år

8. Ingen planer og perleplader

Jeg vil bare gerne være derhjemme, og at vi ikke skal noget som helst. Så kunne jeg tænke mig at lave min Nemo-perleplade færdig, og min storesøster kunne lave sin perleplade færdig. Og mor skal også lave en smuk perleplade. Det kunne jeg bare tænke mig.

Marcus, 5 år

Hold dynefest, og se en serie for hele familien

Kender I Boss Baby? Den nuttede, kloge og sjove baby, der tager tilværelsen i egen hånd og i jakkesæt og med mappe under armen leder koncernen Baby Corp, sin familie og sine med-babyer? Den 12. oktober er Boss Baby tilbage på Netflix, hvor han tager sin syvårige storebror Tim med på kontoret for at lære ham om forretningslivet set fra sin højstol. Nogle gange ved børn nemlig bare bedst og bør være chefen. Se den hylende sjove serie sammen under dynerne til en god gang sofahygge med popcorn, mens efteråret rusker udenfor. Serien anbefales til børn over fire år og dur bestemt også til voksne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Netflix