Drømmen om kageperfektion

Kagen kan føles enormt vigtig, når børnefødselsdagen skal holdes. Den skal både være lækker, pæn, imponerende, fotogen og også helst hjemmelavet. Men hvilken dødelig mor kan egentlig leve op til alt det? Få – heller ikke Julie Ølgaard, Laura Christensen og Neel Rønholt fra NIPSkanalen.

Det kan føles som lidt af et udholdenhedsløb at planlægge og forberede en børnefødselsdag, og detaljer såsom indholdet i kagen, dens smag, udseende og udformning kan pludselig få overdimensioneret betydning. Lidt som om den bliver svendeprøven på mors evner i at holde børnefødselsdag. Julie og Laura fra NIPSkanalen er ingen undtagelse. Da dagen for kagebagningen er oprundet, er Julie helt ude i torvene af søvnmangel og stress over at forsøge at løse sin og Lauras fælles fødselsdagsfejring af deres børns etårs fødselsdag så billigt og godt som muligt. Og da Laura kommer for sent, og i stedet for at hjælpe, har brugt tid på at shoppe en ny kjole til festen, flyder bægeret over for den pressede Nips-mor.

– Jeg har fucking været ude og købe alt det her fucking boose til vores fest for at gøre dig glad, fordi jeg troede, det var lidt stramt. Og jeg har brugt mine egne penge på det… Jeg gider ikke – lad os få bagt den fucking kage og hygge os, råber Julie skingert, og flår en pakke pulverkage ud af et skab og slår den ned i bordet.

Julie fra NIPSkanalen er pragmatisk omkring både sit moderskab og fødselsdag, mens Laura har både faste værdier omkring sund og velegnet børnemad og faste forestillinger om, hvordan fødselsdagen skal udarte sig.

– Hvad er det?! siger Laura indigneret med løftet pegefinger.

Laura er helt tydeligt ikke enig i Julies valg af pulverkage til børnenes fødselsdag. Neel får dog bremset svadaen, og pigerne bager kagen. Kig med og se, hvordan Nips-pigernes fødselsdagskage ender. Hvad er en perfekt børnefødselsdagskage i dine øjne?

Se næste afsnit her:

Fint skal det være

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor og Fødselsdag