Er børnefødselsdagen en festdag eller dommedag?

At holde børnefødselsdag kan være drønhårdt arbejde for mor. Alt skal være perfekt, kagen skal sidde lige i skabet, og den lille fødselar skal stråle af glæde. Men måske kan meget mindre også gøre det. Det sander Laura Christensen, Julie Ølgaard og Neel Rønholt fra NIPSkanalen.

Når dagen for fødselsdagen oprinder har mange mødre knoklet i dagevis, måske endda ugevis på at finde den perfekte gave, kreere den mest spektakulære kage, bage luftige fødselsdagsboller og gøre hytten ren fra kælder til kvist. For alt skal gerne være perfekt på podens fødselsdag. Men hvorfor egentligt lægge alt det pres på sig selv? Barnet er helt sikkert lige så glad for mindre, og risikoen for at maveplaske fødselsdagen er kun så meget desto større, når ambitionsniveauet befinder sig helt oppe på de lyserøde skyer. Det oplever Nips-pigerne på egen krop, da dagen for Cooper og Marthas etårsfødselsdag er kommet.

­– Jeg har tabt kagen… Ud over hele gaden, siger Laura forpustet og chokeret til Julie og Neel. Resterne af den nødkøbte lagkages flødeskum taler sit tydelige sprog, smurt ud over Lauras mave, hænder og arme.

Enhver mor til et fødselsdagsbarn ved, at kagen ikke er at kimse med, og i Nips-pigerne tilfælde har kagen allerede været kilde til masser af uenigheder og frustrationer i den forgangne uge. Og nu dette. Kage-splat lige før festen. Men i stedet for at gå at blive vrede, kede af det eller gå i selvsving, bryder Julie og Neel ud i høj latter. Reaktionen løsner også op for Lauras paniske mine. Pigerne orker faktisk ikke mere morpres, og de alle kan godt se det sjove i, at alt nu går galt.

– Prøv at hør – man kan få en rigtig god wienerstang nede i Brugsen, ved jeg, siger Neel fra NIPSkanalen.

Og sådan bliver det. Kig med og se om ikke børnefødselsdagen alligevel bliver både hyggelig og mindeværdig og perfekt uperfekt, som livet med børn nu engang er.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødselsdag og Mor