Må man flyve som gravid?

Må man flyve som gravid?

Er det farligt at flyve (langt), når man er gravid?

For nylig blev jeg tilbudt en opgave i Los Angeles, en super attraktiv opgave – jeg skulle blandt andet interviewe Nicole Kidman, Dustin Hofman og ikke mindst Julianne Moore. Men jeg var også nervøs for den lange flyvetur.

En ting er, at flyselskabet siger god for at have gravide ombord indtil ret sent i graviditeten (nogle selskaber tillader gravide helt til uge 36), men er det egentlig farligt at flyve (så langt), når man er gravid?

Jeg spurgte min jordemoder Marta, som kunne fortælle, at det er det ikke.  Du skal bare være ekstra flittigt med støttestrømper, at gå på toilettet, drikke masser af vand, går rundt og lave gymnastik, for det er aldrig godt for barnet at sidde tilbagelænet på den måde i så mange timer – men det er det heller ikke derhjemme, som hun sagde.

”Og,” sagde Marta, ”så skal du være parat til at føde der, hvor du er. Jeg havde en gravid, som havde det hele parat til en hjemmefødsel i København, men lige skulle et smut til Århus – og hun endte altså med at føde på Skejby sygehus. Min pointe er, at du må gerne flyve, men du skal ikke flyve et sted hen, hvor du ikke vil føde.

Det er alt for tidligt for mig at føde nu, men Marta forsikrede mig om, at man også sagtens kan føde i et fly, hvis det skal være. Det er bare lidt bøvlet. Yes, det tror jeg på. Hvis det står til mig, så napper jeg altså helst en landfødsel.

LÆS OGSÅ: Otte rejsetips til gravide

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid og Klumme

610x200_woordy_dmjpg.jpg