Irriterende bemærkninger om maven
Foto: Colourbox

Irriterende bemærkninger om maven

Når du er gravid, buler din mave ud. Det tror rigtigt mange mennesker giver dem carte blanche til at gramse på og kommentere den. Her får du 10 forslag til svar på tiltale.

• Scenario 1

Du sidder ved siden af din kække fætter til familiefrokosten. Han fanger hurtigt, at du er gravid, prikker til maven og siger: “Den er da ikke særlig stor, den mave, er du sikker på, der er en baby derinde?”

Dit svar: “Nej, det er bare noget, jeg siger. I virkeligheden venter vi os en utrolig lille og sjælden cirkushest.”

• Scenario 2

Du spiser frokost på arbejdet, da en kollega sætter sig ved siden af med sin madpakke og stirrer formanende på din mave: “Nu skal du jo huske, at du ikke skal spise for to.”

Dit svar: “Hvor pudsigt, jeg skulle lige til at minde dig om det, hvor langt er du forresten henne?”

• Scenario 3

Du er højgravid og til familiefødselsdag. Ved siden af sidder onkel Bent, der allerede er halvsnalret, og smågriner: “Måske burde du holde op med at gå til alle de julefrokoster?!”

Dit svar: “Jeg ved det – men han hed John og var simpelthen så sød!”

• Scenario 4

Du venter i køen i kantinen, og en kollega med bakken fuld af smørrebrød tror, han er sjov: “Nå, smukke, du har da lagt dig lidt ud på det seneste, hø, hø!”

Dit svar: “Ja, men modsat dig, så bliver jeg tynd igen om fem uger!”

• Scenario 5

Din kæreste kommenterer i bedste mening din voksende mave, men lige den dag har du kvalme og er uoplagt. Han aer dig på vommen med et: “Du er noget stor allerede, skat, er du sikker på, at der kun er én derinde?”

Dit svar: “Gud nej, det har jeg glemt at fortælle dig: Der er fire. Bliver det ikke bare hyggeligt?”

• Scenario 6

Du er inviteret til middag og kommer lidt for sent, men skynder dig til bords. Hende den 55-årige, du skal sidde ved siden af, opsnuser hurtigt, at du er gravid, stryger bedrevidende hen over din mave og udbryder: “Nå, hold da op, du er stor allerede!”

Dit svar: “Ja, jeg er i uge 20, hvad er din undskyldning?”

• Scenario 7

Du mødes med en flok veninder, I har ikke set hinanden i nogle måneder. Din mave strutter i takt med din bagdel, du er jo højgravid. En veninde hviner og råber, da hun ser dig: “Aij, du er jo blevet kæmpe – hvor viiildt!”

Dit svar: “Gud ja, det er du også, men jeg ville ikke sige noget.”

• Scenario 8

Du foretager et pligtopkald til tante Oda. Du er en smule træt og i særdeleshed træt af at svare på gravid-relaterede spørgsmål. Oda lyder frygtelig spændt, da hun spørger: “Hvad tror du så, det bliver?”

Dit svar: “Det har jeg også tænkt meget over, men jeg tror, det bliver et barn.”

• Scenario 9

Du kommer gående ned ad gangen på dit arbejde, da en kollega råber i forbifarten: “Hej, tykke!”

Dit svar: “I det mindste er jeg gravid, hvad med dig?”

• Scenario 10

Din irriterende nabo står og ånder dig i nakken ved buffeten til vejfesten. Hun lægger hånden på din skulder og hvisker: “Skal din mave være så stor?“

Dit svar: “Det ved jeg ikke, skal din næse være så stor?”

FIND DIN TERMINSGRUPPE I VORES BØRNS FORÆLDRE FORUM HER!

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kærlighed og Familieliv