Er mødregruppen bare spil for galleriet?

Foto: Nima Stock Mødregruppen kan let blive en præstationsklub, hvor facaden skal holds for enhver pris - tilført Royal Copenhagen og klidboller.

Er mødregruppen bare spil for galleriet?

Er mødregruppen din ven eller fjende? Hvis man spørger blogger Kitt Anderson, kunne man ligeså godt skifte den ud med et dommerpanel.

Påsat smil, Royal Copenhagen og hjemmebagte klidboller. Det er, hvad der venter dig, når dit barn kommer til verden.

En gruppe sindssyge kvinder, hvis maveskind hænger til knæene, og punani er udvidet til tredobbelt størrelse. Dét er det eneste, du og dem har til fælles, men som det gode menneske du er, forsøger du at finde andre fælles interesser.

Det eneste, du nogensinde kommer til at have til fælles med dem, er menstruationssmerter og fedtet hår, men det er der ingen, der vil fortælle om. Det er kvinder, som du skal bruge alt for mange timer sammen med i barnets første leveår, og som alle vil forsøge at overgå dig i alt!

Barnets første leveår holder man den kørende på koffein og klamme kager, og alligevel er der konstant minus på overskudskontoen.

LÆS OGSÅ: Mødregruppe – præstationsklub eller nye bedste venner?

Du er ikke alene, men ingen må nogensinde vide det, SPECIELT ikke mødregruppen. Her er den med mest overskud, mest Hay og flest Royal Copenhagen-kopper den bedste mor.

Overskuddet fremvises i form af hjemmebagte klidboller og verdens sundeste gulerodskage uden ostecreme, men med gulerodsstænger skåret i flotte, lige lange stykker. Alle vil samtidig beundre, at der er friskpresset appelsinjuice i verdens reneste karaffel og undre sig over, hvordan det kan lade sig gøre med et lille barn.

Og snakken falder hurtigt på børn. ’’Er jeres begyndt at kravle? Det er da vildt. Min er den eneste, som rejser sig ved ting. Min spiser helt selv og kan drikke af kop. Min sover hele natten.’’

LÆS OGSÅ: "Mødre er nogle blærerøve"

Mødregrupper er nemlig den eneste mulighed, du har for at måle og veje dit barn op mod andre, uden at nogen kigger skævt til dig. Og du fryder dig over, du ikke er den mor, der sidder med lille Ole, som endnu ikke kravler.

Og det er helt okay! Faktisk må man også gerne undre sig højlydt, når den pågældende mor er taget hjem, og de andre med kravlende børn vil stemme i – fordi dét er da mærkeligt.

Måske er det samtidig den mor, I kun har besøgt en gang, hvor der blev serveret chips og cola i sofaen, mens barnets legetøj bugnede i alle hjørner. Det er nok den mor, som har hældt budget appelsinjuice i saftevandskanden og påstået, at det bestemt også var friskpresset.

Hun serverede måske boller hentet ved bageren, flødeskumskager og Nutella til brødet. Det er måske den mor, hvis hjem ikke bugner af designerting og de rigtige farver.

Men bevidstheden om, at det var til det møde, I alle hyggede jer mest og følte jer mest hjemme, ligger i baghovedet, men bliver hurtigt skubbet væk af en klidbolle med hjemmelavet æblechutney, en ordentlig slurk friskpresset appelsinjuice og det påsatte smil, som mødes af et andet.

Læs mere Alvormor.bloggersdelight.dk.

LÆS OGSÅ: Hov, hvor blev min krop af?

LÆS OGSÅ: 7 ting du kan gå til med din baby

LÆS OGSÅ: Få den perfekte mødregruppe

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme

610x200_woordy_dmjpg.jpg