Få hjælp til at løse familiekonflikterne sammen
Denne artikel er sponsoreret af: Move1, Grete Karlsen, Familiekompasset, Din Familie Coach, Christina Løwenstein, Christina Abildgaard, Anne Vincentz & Jeannette Brendholdt.

Få hjælp til at løse familiekonflikterne sammen

Hvad er det nu lige helt præcist, en familieterapeut kan hjælpe med? Bliv klogere her!

Alle familier har konflikter i ny og næ. Mange kan løses i hjemmet, men man kan også opleve, at nogle vokser sig så store, at de skaber mistrivsel i hverdagen. Er det tilfældet, kan man tage fat i en familieterapeut, som kan sætte tingene i perspektiv og hjælpe med ressourcer og værktøjer, der kan tages i brug, når problemerne hober sig op, og familierelationerne trænger til ekstra omsorg.

Læs med her, hvor 8 eksperter fortæller om terapiformen, og hvad de hver især har fokus på i mødet med børn forældre.

Kom tættere på dig selv og hinandenAnnaVincentz_img_0014_copy.jpg

Der er altid en mening med vores børns adfærd og vores egne reaktioner herpå. Forældreskabet er både fantastisk skønt OG fantastisk svært, fordi vores børns umiddelbarhed rammer vores mest sårbare punkter.

Sådan fortæller familieterapeut og IFS psykoterapeut Anna Vincentz. Hun støtter forældre i et mere glædesfyldt familieliv, hvor konflikter og uenigheder kan hjælpe familiemedlemmerne tættere på sig selv og hinanden – i stedet for længere væk.

Anna Vincentz tilbyder individuel psykoterapi, parterapi og familieterapi både online og på sit kontor i Espergærde. Læs mere på www.annavincentz.dk eller følg Anna Vincentz på Facebook eller Instagram. Du kan også lytte til hendes podcast MOR Revolutionen lige her.

Skab det familieliv, du drømmer omBrendholt_foto_20219_jeannette_til_alt_for_damerne.jpg

Som forældre kan vi have mange forestillinger om, hvordan en familie skal være, og i det, kan vi glemme os selv, vores egne drømme og at være til stede for dem, vi elsker højest. Hverdagen bliver fyldt med konflikter, og hamsterhjulet opstår. Vi mangler overskud, energi og frihed til os selv.

https://www.instagram.com/jeannette_brendholdt

Vi skal lære at elske vores konflikter, for uden konflikter udvikler vi os ikke, udtaler familierådgiver Jeannette Brendholdt. Hun tilbyder familierådgivning for alle familier, der ønsker at skabe deres drømmefamilieliv samt opnå en lettere hverdag med færre konflikter.

Hvad vil du gerne huskes for som forældre – det, du gør, eller den forælder, du er? Læs mere på www.jeannettebrendholdt.dk

Genfind overskuddet i familienChristinaLowenstein_j7a9319614x450.jpg

Alle familier møder op- og nedture. Når det går skidt, kan det dræne familien, og usikkerheden, magtesløsheden og den dårlige samvittighed kan virke overvældende.

Men sådan behøver det ikke at være. Med nærvær og indlevelse tager familieterapeut Christina Løwenstein udgangspunkt i jeres konkrete problemstillinger. Emnerne kan eksempelvis være:

• Hverdagskonflikter
• Mistrivsel
• Skærmtid
• Spisesituationen
• Puttetid
• Søskendekonflikter
• Teenageproblematikker

Fra sin klinik i Valby hjælper Christina jer med at forstå, hvad der ligger til grund for jeres nuværende situation. Med konkrete værktøjer, støtte og sparring får I øje på ressourcer og nye handlemuligheder, som I kan bruge til at skabe den familie, I ønsker.

Skru ned for skældud og styrk selvværdetChristinaabildgaard_614.jpg

Mange forældre ønsker at stoppe med at skælde ud, men ved ikke, hvad de skal gøre i stedet. For hvad gør man, hvis børnene ikke hører efter, når der fx er søskendekonflikter eller uenigheder om skærmbrug?

Vi forældre kan alle komme til at skælde ud, når vi bliver pressede, selvom vi godt ved, at det ikke er godt for vores børn, påpeger familievejleder Christina Abildgaard. På hendes online workshop ”Alternativer til skældud” kan du få hjælp til at skabe en gladere hverdag i din familie - med mere overskud og færre konflikter.

Hundredvis af forældre har fået konkrete redskaber af familievejleder Christina Abildgaard. Se mere om workshoppen på www.christinaabildgaard.dk

Vejled i stedet for at skælde udDinfamiliecoach2.jpg

Din familiecoach ved Vanløse Station tilbyder coachingforløb til familier, som har brug for forandringer i deres relationer. Tilgangen er, at alle i familien er lige meget værd og har lige ret til at fortælle om deres oplevelser.

Ditte Rosschou er erfaren familierådgiver, pædagog og coach og arbejder blandt andet med, hvordan vi som forældre kan vejlede vores børn uden at skælde ud. Hun giver redskaber til forældre, der gerne vil opdrage efter det nye børnesyn og viser, hvordan man kan udvise sine børn respekt samtidig med, at man er en tydelig forælder på vejen mod et mindre konfliktfyldt familieliv.

Udvikling og forandring er altid muligtFamiliekompasset_Solgerd.jpg

Diagnose eller ej - så er udvikling og forandring altid muligt, mener børnepsykolog Rikke Solgerd Cornelsen fra praksissen Familiekompasset i Hillerød. Børn udvikler sig i relationer og derfor må løsningen på vanskeligheder også altid findes i relationer. Forældrene er med andre ord nøglen til forandring.

Er der et såret medlem i flokken, så er hele flokken svækket fortsætter Rikke Solgerd Cornelsen. Derfor er familiens samspilsmønstre vigtige at få kigget på, hvor den vanskelige forældreopgave kan resultere i fastlåste mønstre, som påvirker hele familiens trivsel.

Familiekompasset tilbyder bl.a. samspilsobservationer i hjemmet, som giver forældre hurtig og effektiv hjælp.

Følg familiekompasset på Facebook

Løsningsfokuseret familievejledning og coachingMove1_alt_for_damerne_2.jpg

Børn kommer ikke med en brugsanvisning, og alle kan opleve, at familielivet af den ene eller anden grund kører skævt. Derfor tilbyder Move1 familievejledning og coaching med fokus på trivsel i familien. Det kan fx omhandle hverdagen med teenagere, skoleskift eller knas med at få sammenbragte familier til at fungere.

I kan selv vælge det antal samtaler og det fokus, der giver mening for netop jeres familie, og samtalerne kan foregå online eller i Move1’s lokaler i Ballerup. Alle Move1’s konsulenter er trænede i løsningsfokuseret terapi (LØFT) og uddannet i at skabe udvikling og familietrivsel.

Skab rum til familienGreteKarlsen_grete.jpg

Når børn og unge mistrives, skaber psykolog Grete Karlsen et trygt rum, hvor der er plads til, at barn og forældre kan komme på banen sammen.

25 års erfaring med terapi har klædt Grete Karlsen på til - med stor rummelighed og omsorg for den sårbare situation - at hjælpe børn og unge til at genetablere sunde relationer. Hun giver familien styrke til at arbejde sammen om, at barnet kommer igennem krisen og trives i hverdagen.

Gennem legeterapi og compassion-terapi får familien nye redskaber til også at klare svære følelser fremadrettet. Grete Karlsen tilbyder psykologsamtaler både online og i konsultationen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Forældre, Familieliv, Børneopdragelse og Udvikling